Harjoittelu av-tuotannoissa | Julkaisut @SeAMK

Mitä kulttuurituotannon harjoittelijat tuovat av-tuotantoihin?

kategoria: 2022, Muut artikkelit
#

Seinäjoen ammattikorkeakoulun organisaatiorakenne muuttui vuoden 2022 alussa, ja samassa yhteydessä av-tuotannot siirtyivät osaksi viestintää ja markkinointia.  Niinpä SeAMKissa työharjoittelunsa tekevät kulttuurituotannon harjoittelijat toimivat nykyisin viestinnän ja markkinoinnin tiimissä.

Opiskelijalle on tärkeää saada tehdä käytännönläheistä harjoittelua, jossa pääsee itse tekemään oikeita julkaistavia tuotantoja. Näin harjoittelija näkee ja mikä parasta – kokee itse miltä mediatyön tekeminen tuntuu. Mahdolliset omat mielenkiinnon kohteet alan työtehtävistä saavat myös tarkennusta ja rajauksia.

Miksi tarvitsemme harjoittelijoita av-tuotantoihin?

Sähköinen media on voimakkaasti monipuolistunut ja pirstaloitunut, ja viestin perille välittämiseen tarvitaan monia eri kanavia. Seinäjoen ammattikorkeakoulussa mediatuotantojen tarve on suuri, koska organisaatiollamme on runsaasti toimintaa ja erilaisia kohderyhmiä. SeAMK tarvitsee monipuolista mediatuotantoa sekä sisäiseen että ulkoiseen viestintään. Tutkimus-. kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa hankkeiden määrä on voimakkaassa kasvussa ja monipuolista audiovisuaalista tarvetta hankkeisiin on meillä tasaisesti. Tarpeita on aina yksittäisestä valokuvasta monikameralivestriimaukseen ja kaikkea siltä väliltä.

Harjoittelijat tuovat tarpeellisen lisäresurssin lisäksi av-tuotantoihin tiimin, joka toimii tuotannoissa yhdessä ja erikseen. Olemme jokainen enemmän kuin kokemustemme summa ja av-tuotannoissa tarvitaan uutta näkemystä, ideoita ja osaamista jatkuvasti. Harjoittelijoiden avulla tuotantoja voidaan myös toteuttaa siten, että osa tiimistä tuottaa uutta materiaalia ja osa on vastuussa jälkituotannosta. Harjoittelijat siis tuovat av-tuotantoihin uutta työvoimaa, näkökulmaa, yhdessä tekemisen meininkiä ja tuulahduksen tulevasta.

Monipuolisia oppimiskokemuksia harjoittelijalle

Harjoittelijat saavat monipuolista kokemusta erilaisista audiovisuaalisista projekteista liittyen esimerkiksi valokuvauksiin, videointeihin ja podcasteihin. Riippuen olemassaolevista toimeksiannoista sekä harjoittelijan mielenkiinnon kohteista voi harjoittelu av-tuotannoissa sisältää esimerkiksi osallistumista toimeksiannon/projektin suunnitteluun, käsikirjoitukseen, vuorovaikutusta tilaajiin tai muihin toimijoihin, muutosten koordinointia, osallistumista sosiaalisen median päivityksiin sekä erilaisia jälkitöitä. Harjoittelu voi sisältää myös osallistumista tapahtumien suunnitteluun tai eri alojen esittelyihin. Harjoittelu on merkittävä opiskelun osa, joten opiskelijan kannattaa olla aktiivinen saavuttaakseen omalta kannaltaan parhaimman oppimistuloksen.

Joni-Petteri Tuhkanen
av-tuottaja, SeAMKin markkinointi ja viestintä
SeAMK

Outi Kemppainen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
SeAMK