Uusi Tekniikan lukioväylä herättää kiinnostusta | @SeAMK-verkkolehti

Uusi Tekniikan lukioväylä herättää kiinnostusta

#

SeAMKin lukioväyliä on pilotoitu viime syksystä saakka yhteistyössä hankelukioiden kanssa. Tänä keväänä oli haussa paikat syksyllä-22 alkaviin lukioväyliin ja uutuutena mukana Teknisten alojen yhteinen lukioväylä (josta voi hakeutua kaikkiin SeAMKin insinööritutkintoihin, poikkeuksena bio- ja elintarviketekniikan insinööritutkinto), Sairaanhoitaja/terveydenhoitaja-väylä sekä Sosionomi-väylä. Kaikilla kolmella väylällä pyrittiin vastaamaan maakunnassa vallitsevaan osaajavajeeseen, mutta tavoitteena oli myös luoda väyliä, jotka oikeasti lukiolaisia kiinnostavat.

Syksyn tarjonta tuntuikin osuvan hienosti nappiin ja mukaan saimme 24 innokasta lukiolaista. Erityisesti uusi Tekniikan alan yhteinen lukioväylä sai hyvän vastaanoton 10 opiskelijalla. Alla yhteenveto ilmoittautuneista.

  • Agrologiväylä 2
  • Liiketalouden väylä (sis urheiluakatemialaiset) 5
  • Nursingväylä 1
  • Sosionomiväylä 5
  • Sairaanhoitaja/Terveydenhoitajaväylä 1
  • Tekniikan väylä 10

SeAMK Lukioväylä pähkinänkuoressa

Seinäjoen Ammattikorkeakoulun lisäksi ESR-rahoitteisessa hankkeessa on mukana neljä maakunnan lukiota Alajärveltä, Kauhajoelta, Kauhavalta ja Seinäjoelta.

Lukioväylässä opiskelijalle tarjotaan 15 op laajuinen, ennalta määrätty tutkinto-ohjelmakohtainen opintopaketti, jo lukion aikana. Lukioväylän opintojen suorittaminen hyvillä tiedoilla (painotettu keskiarvo 3) sekä lukion päättötodistus, antavat opiskelijalle erillishakukelpoisuuden SeAMKin tutkinto-opiskelijaksi, ilman yhteishakua ja valintakokeita. Opiskelija voi ilmoittautua yhteen väylään lukio-opintojensa aikana ja lukioväylän opintoaika on sama kuin lukion opintoaika.

SeAMK Lukioväylä avautuu EP:n lukioille

Käynnissä oleva Lukiosta väylä korkeakouluun -hanke on herättänyt kiinnostusta Etelä-Pohjanmaalla ja kauempanakin. Ensi syksynä avaamme ilmoittautumisen tammikuussa 2023 alkaviin lukioväyliin myös muille kuin hankelukioille.

Jos olette kiinnostuneita tulemaan osaksi SeAMKin toisen asteen yhteistyötä, olkaa yhteydessä alkusyksystä jatkuvan oppimisen päällikköön Annika Pöytälaaksoon, sähköpostiosoite annika.poytalaakso@seamk.fi. Yhteistyö edellyttää aina voimassa olevaa yhteistyösopimusta.

Tiina Hietala
projektipäällikkö
Lukiosta väylä korkeakouluun -hanke
SeAMK

Essi Hauta
TKI-asiantuntija
Lukiosta väylä korkeakouluun -hanke
SeAMK

 ESR-rahoitteisessa Lukiosta väylä korkeakouluun -hankkeessa suunnitellaan ja pilotoidaan lukiolaisille uusi väylä korkeakouluun. Lisäksi hankkeeseen osallistuvat lukiot kehittävät opiskelijoiden ohjaustyön tueksi uuden jatko-opintojen ohjausmallin. Lue lisää hankkeen verkkosivuilta: Lukioväylä | SeAMK