SeAMKin opiskelijaryhmien opinnot alkoivat Kauhavalla | Julkaisut @SeAMK

SeAMKin opiskelijaryhmien opinnot alkoivat Kauhavalla

#

SeAMKin opiskelijaryhmistä peräti kaksi aloitti opintonsa Kauhavalla tänä syksynä. SeAMKin maakunnallisilla ryhmillä on tavoitteena tuottaa ammattilaisia ja osaajia yritysten ja organisaatioiden asiantuntijatehtäviin. Koulutukset palvelevat hyvin Kauhavan aluetta sekä sen lähiseutua.

– Yritysten kasvun ja alueen elinvoimaisuuden säilymisen kannalta on erittäin tärkeää, että alueelle ja yrityksiin sitoutuneita ammattilaisia löytyy läheltä työpaikkaa. Osaava henkilöstö mahdollistaa työpaikkojen ja yritysten säilymisen alueella, toteaa Kauhavan kaupungin kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppala.

Polkuopiskelijoilla tähtäimessä konetekniikan insinööritutkinto

Konetekniikan insinööriopintojen polkuopintoryhmä aloitti opintonsa jo 18.8. ja samaan aikaan toinen ryhmä aloitti Ähtärissä. Kauhavan ryhmässä aloitti 9 polkuopiskelijaa. Polkuopinnoissa suoritetaan tutkinto-opiskelijaryhmän mukana ensimmäisen vuoden opinnot ja, kun kasassa on 45 op, on opiskelijalla erillishakukelpoisuus tutkinto-opiskelijaksi. Ryhmä opiskelee viikottain Kauhavalla to- ja pe-iltaisin ja luennot striimataan Seinäjoelta.

Kaksi miestä istuu tietokoneen äärellä.
Kuva 1. Opiskelukaverit Tapani Kauppi ja Mikael Ojavainio Teknisen piirustuksen ja CADin kimpussa. ”Kaksi näyttöä on parempi kuin yksi, toteaa Kauppi” (kuva: Tiina Hietala).

Kauhavalainen Tapani Kauppi on yksi insinööriopinnot aloittaneista. Tapanilla on taustalla pitkä ura MSK Cabinsilla, tällä hetkellä Kauppi työskentelee tuotekehityksen proto-osastolla.

– Nyt, kun tuli mahdollisuus polkuopintojen kautta lähteä opiskelemaan ja itseään kehittämään omalla paikkakunnalla, niin tilaisuutta en heittänyt hukkaan, kertoo Kauppi. Aloitusfiiliksistä voisin kyllä romaanin kirjoittaa, tietoa kun tulee välillä niin paljon, ettei perässä meinaa pysyä. Kauhavan ryhmä on hyvin jo hitsautunut yhteen ja välissä jo naurattaakin!

KJH-Kompilla työskentelevä Mikael Ojavainio komppaa Tapsaa ja kertoo, että

– Pari tiukkaa viikkoa on ollut mutta hyvillä fiiliksillä jatketaan. Helpointa on ollut Tekninen piirustus ja cad koska olen opetellut sitä jo toisella samantyylisellä ohjelmalla. Ainoa vaikea asia on aloittaa matematiikan kertaus pitkän ajan jälkeen. Sekin onnistuu varmasti, mutta kerrata pitää, uskoo Ojavainio.

Verkkopainotteinen sairaanhoitajakoulutus

Myös sairaanhoitajaopiskelijat pääsivät vauhtiin opinnoissaan elokuun lopussa. Opintojen aloitus tapahtui Seinäjoella, yhdessä muiden sote-puolen koulutusten kanssa, mutta suurin osa opinnoista on verkkopainotteista itsenäistä opiskelua. Opintoihin kuuluu myös aikataulutettua lähiopetusta Kauhavalla, ja työpaja-/labraopetusta Seinäjoen kampuksen moderneissa harjoitus- ja simulaatioluokissa.

Kauhavalainen Oona Norpo työskentelee lähihoitajana mielenterveyskuntoutujien asumispalveluyksikössä ja on jo pitkään halunnut sairaanhoitajaksi, jotta pystyisi laajentamaan omia työskentelymahdollisuuksiaan.

– Fiilikset ensimmäisen viikon jälkeen ovat todella hyvät, innolla odotan tulevaa 3,5 vuotta. Ryhmä vaikuttaa todella mukavalta.  Eniten opinnoissa ehkä odotan harjoitteluja, että pääsee näkemään erilaisia työskentelypaikkoja, kertoo Norpo.

Tiina Hietala
Korkeakouluasiamies
SeAMK