Striimit tukemassa TKI-viestintää | @SeAMK-verkkolehti

Striimit tukemassa TKI-viestintää

kategoria: 2022, Muut artikkelit
#

Viimeiset kaksi ja puoli vuotta olemme eläneet jokainen enemmän tai vähemmän etätyön aikaa. Paljon hyvää on maailmassa saatu tänä aikana aikaan ja moni tietotekninen asia on parantunut ja kehittynyt.

Jokainen varmasti odotti aikaa, jolloin voimme taas elää normaalimmin – sosialisoitua fyysisesti, osallistua tapahtumiin ja verkostoitua uusien toimijoiden kanssa. Jos haluamme menestyä, tarvitsemme verkostoitumista tavalla tai toisella.

Livestriimauksien kulta-aika alkoi etätyön alettua. Huomasimme kuinka helppoa ja kustannustehokasta on osallistua palavereihin ja tilaisuuksiin sekä hoitaa palaverit videoyhteyden välityksellä. Jokainen meistä joutui samalla opettelemaan uudenlaisen tavan seurata ja olla osa tilaisuutta. Ohjelmistot alkoivat kehittyä nopeasti ja uusia ominaisuuksia saatiin osallistuvuuden lisäämiseksi.

Ilman livestriimauksia olisi tilaisuuksien järjestäminen ollut hyvin haastavaa ja erilaista. Kun nyt voimme jälleen osallistua tilaisuuksiin fyysisesti, on ihmisten paikan päälle saamisen haastavuus kuitenkin yllättänyt tilaisuuksien järjestäjät. Onko niin, että kilpailu ihmisten ajasta on entistäkin kovempaa? Toisaalta olemme oppineet ja tottuneet säästämään resursseja matkustamisen sekä ajan suhteen. Tästä syystä livestriimaukset tulivat jäädäkseen TKI-tilaisuuksien osalta. Hanketyössä usein osallistetaan alueen yrityksiä, joten jatkossa on varmasti haastavampaa kerätä toimijoita samaan aikaan samaan paikkaan fyysisesti. Jos 1-2 kahden tunnin tilaisuuteen kuluu matkoineen 3-4 tuntia työaikaa, on etäosallistumisen mahdollisuus monelle erittäin houkutteleva vaihtoehto – tietyillä toimialoilla jopa ainut vaihtoehto.

Livestriimaukset tarjoavat erittäin kustannustahokkaan tavan jakaa tietoa todella laajasti – laajemmalle kuin osaamme ajatellakaan. Osaammeko hyödyntää tätä uutta työkalua vielä tarpeeksi hyvin? Ilmainen tallenne koulutusseminaarista varmasti kiinnostaa laajasti yrityskentällä. Varsinkin, kun sen on katsottavissa silloin kuin itselle sopii.

Verkostoitua voi myös verkon välityksellä, mutta aitoa kanssakäymistä etäosallistuminen ei korvaa jatkossakaan. Livestriimauksella voimme välittää kuitenkin tietotyön kannalta sen tärkeimmän – tiedon. Käyttäkäämme siis tilaisuuden info-osuudet jatkossakin tehokkaasti ja jättäkäämme virallisen osuuden jälkeen verkostoitumiselle ja vapaalle keskustelulle aikaa livestriimauksessakin niille, jotka sitä kaipaavat. Näinhän me teemme myös paikan päällä livetilaisuudessakin.

Joni-Petteri Tuhkanen
av-tuottaja
SeAMK