Kansainvälinen opiskelu SeAMKissa | Julkaisut @SeAMK

Kansainvälinen opiskelija suomalaisessa korkeakoulussa ja suomen kielen harjoittelussa

kategoria: 2023, Muut artikkelit
#

Pode ler este artigo em português através deste link 

In English, here 

SeAMKissa olemme kansainvälisiä usealla eri tavalla. Viimeisen kuukauden aikana olemme saaneet toimia suomen kielen harjoittelukontekstina. Tässä kotoutumisen prosessi havainnollistu erinomaisesti kaksisuuntaisena prosessina. Kansainvälinen osaaja saapuu osaksi työyhteisöä, harjoittelee ja käyttää suomen kieltä sekä rikastuttaa käsitystämme maailmasta. Tällä kertaa saimme runsaasti lisää ymmärrystä esimerkiksi brasilialaisesta koulutusjärjestelmästä sekä siitä, millaisia myönteisiä vaihtoehtoja suomalainen korkeakoulujärjestelmä tarjoaa kansainvälisille opiskelijoille.  

Tässä artikkelissa pääset lukemaan kansainvälisen osaajan näkemyksiä Suomessa opiskelemisesta ja työelämästä.   

Kuka olet ja mistä tulet?

Hei kaikki, olen Anderson, Fortalezasta-Brasiliasta, ja haluaisin jakaa kanssanne vähän näkemyksistäni koulutuksesta Suomessa. Olen asunut Suomessa 2 vuotta ja minulla on ollut erilaisia kokemuksia tässä uudessa maassa, pääasiassa nauttien ainutlaatuisesta kulttuurikokemuksesta ja sen kauniista luonnonmaisemista. Minulla on psykologin koulutus ja 10 vuoden monipuolinen työkokemus alalta.  Opiskelen tällä hetkellä suomen kieltä Seinäjoella, noin 65 tuhannen asukkaan kaupungissa. Suomen kielen opintojeni lisäksi osallistun aktiivisesti useisiin suomalaisten yliopistojen avoimiin verkkokursseihin kyberturvallisuudesta rikastuttaakseni CV:täni ja osaamistani entisestään. 

Millaiset asiat tekevät Suomessa opiskelusta kannattavia?

Tässä korostan joitain monista myönteisistä seikoista, jotka tekevät Suomesta yhden parhaista vaihtoehdoista tutkinnon tai maisterin tutkinnon suorittamiseen, ja jotka brasilialaisten opiskelijoiden tulisi tietää tarkasti valitessaan parasta maata opiskella ja asua. Suomen korkeakoulut ja yliopistot luottavat opiskelijakeskeisiin, vuorovaikutteisiin ja tutkimukseen perustuviin opetusmenetelmiin paitsi arvosanojen parantamiseksi myös valmistautumaan yhteistyöhön, dynaamiseen ja vilkkaaseen työympäristöön. Kun painopistettä siirretään hieman työnäkymiin, Suomen inklusiivisesta työkulttuurista tulee arvokas voimavara opintojaan pidemmälle meneville opiskelijoille. Positiivinen ja kannustava työympäristö luo ihanteelliset puitteet siirtymiselle akateemisesta maailmasta työelämään. 

Laadukasta opetusta suomeksi ja englanniksi, elämisen turvallisuus ennen kaikkea

Ja jos ajattelemme laatua, suomalainen AMK ja yliopisto-opetus tunnetaan korkealaatuisesta koulutuksesta, joka saavuttaa jatkuvasti korkeita sijoituksia globaaleissa koulutusarvioinneissa. Yllättäen kaikille brasilialaisille on mahdollista huomata, että monet kandidaatti- ja maisteriohjelmat Suomessa tarjotaan englanniksi, joten ne ovat helposti saatavilla niille, joilla on jo hyvä englannin kielen taito. Toinen huomionarvoinen näkökohta on Suomen turvallisuus; Voit kävellä turvallisesti milloin tahansa pelkäämättä varkauksia tai väkivaltaa, mikä on jo valtava etu, kun ajatellaan asumista turvallisessa ja rauhallisessa paikassa kaikille opiskelijoille. 

Koulutuksen hinta-laatusuhde kilpailuvalttina

Ulkomailla opiskelun harkitseminen tuo usein mieleen merkittäviä tekijöitä ja erityisesti se, joka kiinnittää aina huomiomme on; sosioekonominen valinta. Joten miksi emme lopulta maksaisi vähemmän laadukkaasta koulutuksesta? Tämä on selvästi yksi tekijöistä, joilla on keskeinen rooli monien brasilialaisten opiskelijoiden valinnassa, jotka valitsevat korkeakoulutuksen ulkomailla ja Suomi erottuu tarjoamalla edullisempia hintoja verrattuna moniin muihin muiden maiden yliopistoihin. Lisäksi Suomi tarjoaa lukuisia stipendimahdollisuuksia kansainvälisten opiskelijoiden tukemiseksi kustannusten hallinnassa. 

Tasa-arvo tuntuva kokemus

Henkilökohtaisesti tunsin positiivisen tunnelman täällä työskentelystä ja haluan kertoa teille, että se on jotain erityistä. Sitoutuminen sukupuolten tasa-arvoon työpaikalla on vahvaa, mikä luo ympäristön, jossa henkilökohtainen ja ammatillinen kasvu tapahtuu luonnollisesti. Suomen työkulttuuri on niin osallistava ja kannustava, mikä tekee siitä käänteentekevän opintojaan pidemmälle meneville opiskelijoille. Etsitpä sitten työmahdollisuuksia opintojesi aikana tai valmistaudut maisterin tutkintoon, Suomessa oppimasi opit vievät sinut myös oppikirjojen ulkopuolelle ja muodostavat täydellisen ja palkitsevan koulutusmatkan. 

Brasilialainen, harkitse Suomea koulutusmaana

Lyhyesti sanottuna Suomi on yksi parhaista kohteista brasilialaisille opiskelijoille, koska se tarjoaa paitsi korkealaatuista koulutusta myös osallistavan ja suotuisan ympäristön, mikä ulottuu täydellisesti ammatilliseen alaan ja ammatti-identiteetin kehittymiseen. Edullisista hinnoista ja apurahamahdollisuuksista vuorovaikutteisten opetusmenetelmien korostamiseen ja sitoutumiseen sukupuolten tasa-arvoon työpaikalla Suomi erottuu kattavana ja rikastuttavana valintana niille, jotka harkitsevat korkeakoulutusta ulkomailla. 

SeAMK – mahdollisuus ammatillisen kasvun korkeakouluksi

Ammattikorkeakouluna tarjoamme useita mahdollisuuksia kouluttautua ja erikoistua englanninkielisissä tutkinto-ohjelmissa. Viisi tutkinto-ohjelmaa erikoistumisaloineen löydät täältä: https://www.seamk.fi/hakijalle/opiskelu-seamkissa/kansainvalisyys-opinnoissa/  

Tutkinto-ohjelmissa opiskellaan suomen kieltä

Englanninkielisissä tutkinto-ohjelmissa opiskelet suomen kieltä 4–6 opintojakson verran pakollisina opintoina. Se on hieno mahdollisuus saada paljon irti suomen kielestä ja kulttuurista sekä päästä rakentamaan elämää myös täällä. Olet lämpimästi tervetullut asettumaan Etelä-Pohjanmaalle ja opiskelemaan Seinäjoen Ammattikorkeakouluun. Oma kiinnostuksesi on tärkein panostuksesi oppia uusi kieli, joka avaa sinulle mahdollisuuden työllistyä eteläpohjalaisissa yhteisöissä tai rakentaa suomalais-brasilialaista uraa kansainvälisten mahdollisuuksien parissa. 

 Kiitos! Nähdään pian! Obrigado. 

Anderson Teixeira, neuropsykologi, kyberturvallisuuden ja suomen kielen opiskelija 

Maiju Kinossalo,  
Asiantuntija, tutkija, kansainvälisen opetuksen palvelut, SeAMK 

Kinossalo toimii SeAMKissa kotoutumisen asiantuntijana ja tekee kasvatustieteen väitöskirjaa. Hän tutkii elämäntarinallisen identiteetin rakentumista, kotoutumisen edistämisen ja osallisuutta parantavia käytänteitä sekä monikielisen lukutaidon kehittymistä. Kinossalo koordinoi kotoutumisen edistämisen hankkeita. 

Asiasanat: ulkomailla opiskelu, kansainvälinen tutkinto-ohjelma, kotoutuminen, kansainvälinen Etelä-Pohjanmaa