Insinöörin polkuopinnoista uusia mahdollisuuksia työelämään | Julkaisut @SeAMK

Insinöörin polkuopinnoista uusia mahdollisuuksia työelämään

kategoria: 2022, Muut artikkelit

Kauhavalainen Tatu Saarela on alun perin lähtöisin Helsingistä, mutta on asunut Ylihärmässä jo 12 vuotta. Vielä Helsingissä asuessaan Tatu suoritti Tietoliikenne- ja elektroniikka-alan perustutkinnon Käpylän ammattikoulussa.  Tatu on työskennellyt Arnonilla Kauhavalla jo kymmenisen vuotta kojeistajana, kasaten erinäköisiä automaatiojärjestelmiä. Tatu aloitti viime syksynä automaatiotekniikan polkuopinnot Alajärvellä, tavoitteena automaatioinsinöörin tutkinto-opinnot SeAMKissa.

Tatu oli haaveillut jo pitkään lähtevänsä opiskelemaan ammattikorkeakouluun joko robotiikkaa, ohjelmointia tai sähköä, ja automaatiotekniikka tuntuikin luonnolliselta valinnalta, koska se yhdistää osa-alueita näistä kaikista. Opintojen, työ- ja perhe-elämän yhdistäminen ei kuitenkaan aina ole helppoa. Tatun kohdalla tämä on kuitenkin onnistunut hyvin.

– Työn osalta tämä ei ole omalta kohdaltani ollut kovin vaikeaa, sillä Arnonilla on liukuva työaika. Olen pystynyt tekemään alkuviikosta pidempiä työpäiviä ja olemaan sitten luennoilla loppuviikosta aina tarpeen mukaan. Perhe-elämän sovittaminenkaan ei ole ollut kovin hankalaa, sillä minulla ei ole lapsia, ja avopuolisoni on ollut todella kannustava opintojen suhteen.

Mies seisoo työtilassa maski kasvoilla.
Tatu Saarela on tyytyväinen automaatiotekniikan polkuopintoihin.

Tavoitteena tutkinto-opiskelu

Monimuoto-opinnot vievät miehen viikosta suuren lovin, mutta uusien asioiden oppiminen kannustaa eteenpäin.

– Parasta opinnoissa on ollut uusien asioiden oppiminen. Tiedän, kuulostaa hölmöltä, mutta olen ollut aina tiedonjanoinen persoona. Oppimisen intoa vielä lisää se, kun käy läpi tulevia kursseja ja mitä ne sisältävät. Monista näistä aihepiireistä olen halunnut tietää ja oppia enemmän.

Tatun tavoitteena on jatkaa polkuopintojen suorittamisen jälkeen tutkinto-opiskelijana. Opintojen suorittamisella on Tatun mukaan ollut jo positiivinen vaikutus työelämään.

– Olen saanut pieniä lisätehtäviä perustyöni ohella ja työpaikkani insinöörit ovat olleet innokkaasti auttamassa ja kertomassa, kun minulla on ollut kysyttävää projekteista ja sen ympärille liittyviin asioihin. Tulevaisuudessa uskon pystyväni liittämään nykyisen työni tuoman tiedon ja taidon tuleviin insinöörityön haasteisiin.

Innokas opiskelija ei kadu päätöstään opintojen aloituksesta ja suosittelee lämpimästi polkuopintoja. Omasta polkuopintoryhmästä (Maute21) on Tatun mukaan ollut suuri apu opintojen tiimellyksessä ja Tatu lähettääkin terveisiä ja kiitoksia Alajärvelle!

– En ole katunut päätöstäni hetkeäkään, vaikka aika ajoin on ollut hyvinkin kiireistä töiden ja opiskelun ohella. Suosittelisin polkuopintoja jokaiselle, kellä on halua oppia uutta ja intohimoa muuntaa se tulevaisuuden mahdollisuuksiksi työelämässä.

Tiina Hietala
Korkeakouluasiamies
Seinäjoen ammattikorkeakoulu