Opiskelijatervehdys hankehommista! | @SeAMK-verkkolehti

Opiskelijatervehdys hankehommista!

Juhannuksen tienoilla minulle tarjoutui mahdollisuus olla osin mukana TURNEE-hankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on selvittää käytöstä poistettujen ja metsitettyjen turvetuotantoalueiden ilmastovaikutuksia. Hanke ei ollut minulle ennestään tuntematon, vaan olin siitä itseasiassa lueskellut mielenkiinnolla. Aihe on mielestäni erittäin tärkeä, ja onkin mahtavaa että tällaista hanketta on päästy toteuttamaan. Työt ovat jo kovassa vauhdissa ja mittauksia on aloitettu. Tuloksia joudutaan odottamaan vielä tovi jos toinenkin, mutta tarkkuutta vaativassa hommassa tuskin koskaan voi olla liian perusteellinen tai huolellinen.

ihmisiä koealalla
Kammiomittauksilla mitataan turvetuotannosta vapautuneen suonpohjan kasvihuonekaasupäästöjä Soinin Naarasnevalla. Kuvassa Annika Lillvik ja Henry Kivistö (kuva: Kari Laasasenaho).

Hellepäivät kuluivat joutuisasti hyvässä ja asiantuntevassa seurassa koealoja perustaen ja mittauslaitteisiin tutustuen. Kammiomittausta pääsin jo kokeilemaan Soinin Naarasnevalla. Kuluvien viikkojen aikana tarkoitus olisi maakuntamatkailla myös muihin mittauskohteisiin esimerkiksi Kyyjärvelle ja Alajärvelle. Seuraavilla mittauskerroilla muistan ottaa mukaan pitkälahkeiset housut, sillä paarmanpuremat ovat kipeitä yllättävän kauan.

Heinäkuulle toivonkin siis hyvää säätä ja onnistuneita mittauskertoja!

Annika Lillvik
Opiskelija
SeAMK Ruoka

TURNEE-hankkeen koealojen perustamisesta voit lukea myös tästä artikkelista.