“Keitä sinä kahvit – me leivomme ohjelman” – Etelä-Pohjanmaan Ruokaprovinssikahvit ovat ruoka-alan yhteinen kahvipöytä
Ruokaprovinssikahveja on juotu nyt vuoden 2021 marraskuusta lähtien. Niiden tarkoitus on tuottaa sisältöä Ruokaprovinssi2030-strategiaan ruoka-alalta tunnettujen henkilöiden puheenvuorojen, yleisökeskustelun ja kyselyjen kautta. Ruokaprovinssikahvien konseptin toinen tärkeä tavoite on Ruokaprovinssin yhteishengen ja heimoidentiteetin vahvistaminen sekä ruokamaakunnan eteen tehtävän työn konkretisointi meille ruokaprovinssilaisille itsellemme.
Etäkahvit joka kuukauden ensimmäinen KEKSIviikko
Ruokaprovinssikahvit juodaan joka kuukauden ensimmäinen KEKSIviikko. Ohjelma on rakennettu dynaamiseksi ja ohjelmalliseksi, osallistujan aikaa kunnioittavaksi. Tavoitteena on saada yleisö viihtymään 30 minuutin kestoisten etäkahvien äärellä. Mielenkiintoa pitävät yllä ruoka-alan tunnetut avainpuhujat. Jokaisen esiintyjän puheenvuoron otsikko on aina sama, eli he kertovat oman näkemyksensä Ruokaprovinssin menestyksen avaimesta vuodelle 2030.
Yleisölle suunnatut kyselyt, äänestykset sekä keskustelu siivittävät ohjelmaa. Pop-up tapahtuman henkeen ennakkoilmoittautumisia ei oteta. Kahvittelijoiksi ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita ruoasta ja Ruokaprovinssista.
Valmiiksi leivottu ohjelma
Ruokaprovissikahvit on tehty osallistujille helpoiksi. Yhden klikkauksen kautta pääset osalliseksi dynaamista tapahtumaa, jossa ohjelma on leivottu valmiiksi. Osallistujan tehtävänä on vain saapua mukaan kahveille ja varmistaa, että omat kahvitaukoherkut ovat valmiina.
Seuraavat Ruokaprovinssikahvit juodaan KEKSIviikkona 2.3.2022 klo 14 alkaen. Silloin Mika Ala-Fossi, Atria Suomi Oy:n toimitusjohtaja, kertoo, mikä on hänen mielestään “Ruokaprovinssin menestyksen avain vuodelle 2030”.
Keitä siis kahvit, asetu mukavasti ruudun ääreen ja tule mukaan! Linkin löydät kotisivuiltamme www.ruokaprovinssi.fi/ruokaprovinssikahvit
Tavataan Ruokaprovinssikahveilla!
Elina Huhta
Kestävät Ruokaratkaisut
Kuva 1. Ruokaprovinssi
Ruokaprovinssikahvien puhujat:
3/2022 Mika Ala-Fossi, toimitusjohtaja, Atria Suomi Oy
4/2022 Päivi Töyli, hankepäällikkö/ Ruoka-alan koordinaatio, Turun yliopisto
5/2022 Jari Leppä, maa- ja metsätalousministeri
6/2022 Kepeät kesäkahvit käynnistyvät lomakuukausien ajaksi
Ruokaprovinssikahvit on osa Ruokaprovinssi 2030 – menestyksen avaimet pellolta pöytään -hanketta, jota rahoitetaan vuosien 2021-2022 ajan Euroopan Maaseuturahastosta. Hanke toteutetaan ProAgria Etelä-Pohjanmaan / MKN Yrityspalvelut ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun tiiviillä yhteistyöllä. Ruokaprovinssisoppaa hämmentävät pääkokit Terhi Välisalo (MKN) sekä Elina Huhta (SeAMK).