Äänestä mukaan 10 mielenkiintoisinta elintarviketuotetta ja osallistu arvontaan! | Julkaisut @SeAMK

Äänestä mukaan 10 mielenkiintoisinta elintarviketuotetta ja osallistu arvontaan!

#

PREMIUM – Erityisen erottuvat elintarvikkeet-hanke tarjoaa Etelä-Pohjanmaalla toimiville elintarvikeyrityksille mahdollisuuden kehittää tuotteitaan kohti erityistä erottuvuutta ja premium-tasoa. Hankkeen avaamalle PREMIUM-polulle haki elokuussa mukaan yhteensä 15 paikallista pientä elintarvikeyritystä ja jalostavaa maatilaa joko täysin uudella tuoteidealla tai jatkokehittämistä vaativalla jo olemassa olevalla elintarvikkeella. Suorastaan herkullinen tilanne!

PREMIUM-polulla jatkoon pääsevät yritykset saavat tuotteensa kehittelyyn de minimis-tukea, jolla voi hankkia valitun asiantuntijan sparraamaan esim. tuotteen markkinoinnissa tai kehittää vaikka reseptiikkaa.   Lisäksi näille tuotteille järjestetään erillisiä aistinvaraisen arvioinnin tapahtumia, joissa kerätään eri ikäryhmiä edustavien kuluttajien palautetta tuotteista. Yritykset voivat käyttää palautetta tuotekehityksessä ja näin huomioida kuluttajan mieltymyksen paremmin. Pistä siis muistiin, että 25-26.10.2022 Y-Zonessa järjestetään aistinvaraisen arvioinnin tapahtuma, jossa pääset maistamaan ja arvioimaan PREMIUM-polun tuotteita! Lisätietoja tästä tapahtumasta on tulossa myöhemmin.

SeAMKilainen, nyt on aika äänestää mielenkiintoisimmat tuotteet jatkoon!

PREMIUM-äänestys on tarkoitettu SeAMKin opiskelijoille ja henkilökunnalle, sillä SeAMKin noin 5000 opiskelijan ja noin 350 henkilökunnan jäsentä muodostavat PREMIUM-kuluttajapaneelin. Tervetuloa siis mukaan! Kuluttajapaneeli edustaa eri vuosikymmeninä syntyneitä X-, Y- ja Z- sukupolvia, joista jokaisella sukupolvella on erilaiset mieltymykset, tarpeet sekä ostokäyttäytymismalli elintarvikkeiden suhteen. Valjastamalla SeAMKin jäsenten mieltymykset ja näkemykset tutkimuskäyttöön, saadaan hyvin kattava kuluttajanäkökulma elintarvikeyritysten hyväksi jo heti tuotteen kehittämisen alkuvaiheessa.

SeAMK PREMIUM kuluttajapaneelin jäsen; nyt on aika äänestää, mitkä 10 tuotetta/yritystä pääsevät eteenpäin PREMIUM-polulla. Käy antamassa äänesi mielenkiintoisimmille tuotteille sunnuntaihin 18.9.2022 mennessä tämän linkin kautta bitl.y/premiumäänestystai skannaa QR-koodi ja kiidä äänestyslomakkeelle heti.

Kuva 1: PREMIUM-äänestyksen QR-koodi kiidättää sinut arvioimaan ja äänestämään elintarvikkeita tuota pikaa.

Nyt siis kipin kapin arvioimaan näiden mahtavien tuotteiden ja tuoteideoiden kiinnostavuutta omasta näkökulmastasi! Äänestämällä ja antamalla palautetta jokaiselle tuotteelle, voit vaikuttaa siihen, mitkä tuotteet etenevät ja kehittyvät erityisen erottuviksi, korkean lisäarvon premium-tuotteiksi ja mitä tuotteita kaupan hyllyltä voi tulevaisuudessa löytyä.

Yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken arvotaan mitäpä muutakaan, kuin eteläpohjalaisista tuotteista koottu lähiruokakori, jonka arvon on n. 20 €. 😊 Nami!

Kuva 2. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan tämä eteläpohjalaisista lähituotteista koostuva lähiruokasetti. Voittaja voi noutaa sen Frami A:sta (kuva: Elina Huhta).

Elina Huhta
Projektipäällikkö
SeAMK

Merja Mäkipelkola
Asiantuntija TKI
SeAMK

Tutustu hankkeeseen: PREMIUM – Erityisen erottuvat elintarvikkeet

Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.