Uudet elintarvikkeet kiinnostivat SeAMKilaisia | Julkaisut @SeAMK

Uudet elintarvikkeet kiinnostivat SeAMKilaisia

#

SeAMKilaiset ovat innokkaita lähiruokatuotteiden testaajia. Tämä huomattiin kampuksella 1.2.2023 järjestetyssä PREMIUM-maistatustapahtumassa. Ennen kuin ovet virallisesti avattiinkaan, sisään marssi innokkaita opiskelijoita maistelemaan ja antamaan kuluttajapalautetta esillä olleista pienten eteläpohjalaisten elintarvikeyritysten tuotteista.

Kaksi ihmistä seisomassa vastakkain, käsissä pienet juomakupit.
Vastaajat arvioimassa Hunajaista sitrus-kivennäisvettä (Kuva: Elina Huhta SeAMK).

Maistatustapahtuma järjestettiin SeAMKissa nyt toista kertaa. Tällä kerralla arvioitava oli kuusi täysin uutta tuotetta, joita ei kaupasta vielä löydy. Enemmistöä niistä on kehitetty kuluneen syksyn aikana PREMIUM-hankkeen yrityksille myöntämän tukirahoituksen avulla. Nyt tuotteet ovat lähellä lanseeraustaan, mutta yrityksille haluttiin antaa vielä mahdollisuus kerätä kuluttajapalautetta tuotteidensa viimeistelemiseksi.

Maistettavana olivat horsmankukka-kuohumahlajuoma, ruokaisten lounassalaattien kolme eri makuvaihtoehtoa, hunajainen sitrus-kivennäisvesi, propolis-hunajapastilli, hamppupelletti sekä kolme eri makuvarianttia hunajalevitteestä. Makupalautteen lisäksi tuotteista kerättiin kuluttajien ideoita parhaiten soveltuvaksi pakkaukseksi, tuotenimeksi, parasta sijaintipaikkaa päivittäistavarakaupassa ja muita tuotteen käyttöön liittyviä asioita. Kuluttajapalautteet välitettiin suoraa yritysten tuotekehityskäyttöön.

Yksipäivänen tapahtuma keräsi noin 300 osallistujaa. Jokainen annettu palaute ja kehittämiskommentti oli osallistuneelle yritykselle tärkeä. Kiitos siis kaikille tapahtumassa vierailleille SeAMK PREMIUM-kuluttajapanelisteille eli opiskelijoille ja henkilökunnalle! Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin lähiruokakori, joka on jo löytänyt tiensä voittajalle.

Kolme naista seisoo suuren ikkunan edessä.
Tapahtumanjärjestäjät ja kiinnostusta herättänyt lähiruokalahjakori. Kuvassa tapahtumanjärjestäjät Merja Mäkipelkola, Vilma Mäkilä ja Elina Huhta SeAMKista (Kuva: Hanna Meriläinen SeAMK).

Elina Huhta
projektipäällikkö
SeAMK

Kirjoittaja työskentelee PREMIUM – erityisen erottuvat elintarvikkeet-hankkeessa SeAMK Kestävät Ruokaratkaisut-painoalan alla ja järjestää ruoka-alan yrityksille monipuolista kehittämistoimintaa. PREMIUM – erityisen erottuvat elintarvikkeet -hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.