Puoli vuotta takana uudessa työpaikassa | @SeAMK-verkkolehti

Ensimmäinen puoli vuotta takana av-tuottajana – mikä minut on yllättänyt?

kategoria: 2022, Asiantuntijablogi
#

Aloitin Seinäjoen ammattikorkeakoululla av-tuottajana tammikuussa 2022. Nyt on ensimmäinen puoli vuotta jo vierähtänyt. Tuntuu kuin aikaa olisi kulunut vasta pari kuukautta. Töitä on siis riittänyt.

Itseni on yllättänyt kymmenen päätoimisen yrittäjävuoden jälkeen muun muassa seuraavat asiat. Projektien määrä on suurempi kuin odotin. Aikaa tuotantojen edistämiseen on vähemmän, kun päivittäisiä pienempiä ja suurempia tarpeita ilmaantuu juoksevasti.

Tiesin astuvani laajaan pestiin. Työ on silti ollut vieläkin monipuolisempaa kuin osasin ennakkoon kuvitella. Työhön sisältyy varsinaisen mediatyön lisäksi muun muassa kirjoitustyötä, hanketyötä, projektijohtamista, kehittämistä, harjoittelijoiden ohjaamista ja tietysti paljon palavereita, suunnittelua jne.

Pidän siitä, että samanlaisia päiviä ei pääse kertymään yhtäjaksoisesti liian monta, vaan työnkuva vaihtelee paljon. Kun tulee siirryttyä eri projektien ja työtehtävien välillä usein, voi jokin mielessä askarruttanut asia tai ongelma ratketa työstäessä välillä toista projektia.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on iso organisaatio, jossa olemme kaikki samassa veneessä ja teemme töitä yhdessä jokaisen opiskelijan eteen. Vaikka isossa organisaatiossa on omat kiemuransa, olen ollut tyytyväinen siihen yleistunnelmaan ja asenteeseen, joka leviää ylimmästä johdosta alkaen koko organisaatioon.

 

Joni-Petteri Tuhkanen
av-tuottaja, SeAMKin markkinointi ja viestintä