Seinäjoen ammattikorkeakouluun perustetaan oppilaitososuuskunta | Julkaisut @SeAMK

Seinäjoen ammattikorkeakouluun perustetaan oppilaitososuuskunta

Seinäjoen ammattikorkeakoulu tunnetaan yrittäjähenkisyydestään. Syksyllä 2020 SeAMKiin ollaan perustamassa sille sopivaa oppilaitososuuskuntaa, joka palvelee yrittäjähenkisiä opiskelijoita ja henkilökuntaa entistäkin paremmin.

SeAMK Osuuskunnassa tutkinto-ohjelmien opiskelijoilla ja henkilökunnalla on mahdollisuus päästä kokeilemaan yrittäjyyttä kevyesti, osuuskunnan Y-tunnuksen alaisuudessa ja kehittää yritysideaansa yhdessä luovan ja innostavan osuuskuntaporukan kanssa. Osuuskuntalaisella on mahdollisuus esimerkiksi myydä tuotteitaan, osaamistaan ja laskuttaa osuuskunnan kautta. Osuuskunnassa tehdystä työstä saa työtodistuksen ja mahdollisesti myös opintopisteitä sekä oppii hallinnollista puolta yrittäjyydestä ja hallitustyöskentelystä. SeAMK Osuuskunnan kotipesänä toimii Frami F:ssä sijaitseva Y-Zone, jossa toimivat muutkin SeAMK yrittäjyskasvatuskonseptit.

Opiskelijoita Y-Zonessa.

SeAMK osuuskuntatoimintaa ollaan luomassa osana Uusi osaamisen yhdyspinta -hanketta, jonka tavoitteena on rakentaa kansainvälisestikin merkittävä innovaatioekosysteemikokonaisuus. Hanke edistää yhteistoimintaa, pilotointi- ja kokeilukulttuuria ja uutta arvonluontia. Hankkeen toteuttajina toimivat yhdessä Seinäjoen yliopistokeskuksessa toimiva Tampereen yliopiston yksikkö ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Seinäjoen yliopistokeskuksen kautta työssä ovat mukana myös Helsingin, Vaasan ja Turun yliopistot sekä Taideyliopisto. Lisäksi mukana on pk-yrityksiä ja hyvinvointipalvelujen tuottajia. Hanketta rahoittavat toteuttajien lisäksi Euroopan aluekehitysrahasto Etelä-Pohjanmaan rahoituskehyksestä,  Seinäjoen kaupunki ja Etelä-Pohjanmaan korkeakoulusäätiö.

Elina Ojala
Lehtori, osuuskuntakoordinaattori
SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri
Frami F, Y-zone, huone 143, Puh. 040 830 0376
E-mail: elina.ojala(at)seamk.fi