SeAMKin liiketalouden alan ensimmäinen monimuotoinen intensiivikurssi kokoaa yhteen opiskelijoita Saksasta, Romaniasta ja Suomesta | Julkaisut @SeAMK

SeAMKin liiketalouden alan ensimmäinen monimuotoinen intensiivikurssi kokoaa yhteen opiskelijoita Saksasta, Romaniasta ja Suomesta

#

Erasmus+ ohjelma viime vuosina kokenut muutoksia, ja nykyään uutena vaihtoehtona tarjotaan esimerkiksi monimuotoisia intensiivikursseja (Blended Intensive Programme, BIP), jotka koostuvat virtuaalisesta sekä fyysisestä liikkuvuudesta. Monimuotoinen intensiivikurssi tulee toteuttaa vähintään kolmesta eri EU-maasta tulevien korkeakoulujen opettajien ja opiskelijoiden välisenä yhteistyönä. SeAMK järjestää ensimmäisen liiketalouden alan monimuotoisen intensiivikurssin nyt tulevana keväänä. Kurssi mahdollistaa yhteistyökorkeakoulujen opiskelijoiden osallistumisen Seinäjoella tapahtuvalle intensiiviviikolle huhtikuun lopussa. Jakson virtuaaliliikkuvuusosuus käynnistyy jo maaliskuun puolivälissä.

”Practical Business Skills: Exploring Local and Global Markets” -nimisen monimuotoisen intensiivikurssin tavoitteena on muun muassa lisätä ymmärrystä paikallisista markkinoista sekä kansainvälisten markkinoiden eroista ja yhtäläisyyksistä. Kurssille osallistuu reilu kymmenen SeAMKin liiketalouden alan opiskelijaa sekä saman verran opiskelijoita saksalaisesta Technical University of Applied Sciences Würzburg-Schweinfurt partnerikorkeakoulusta ja romanialaisesta Lucian Blaga University of Sibiu partnerikorkeakoulusta. Mukaan valituille opiskelijoille avautuu mahdollisuus esimerkiksi kielitietoiseen opiskeluun, kansainväliseen tiimityöskentelyyn, kulttuurienvälisen viestinnän ja vuorovaikutuksen sekä kansainvälisyystaitojen kehittämiseen. Opiskelijat tapaavat toisensa, ennen huhtikuun lopussa tapahtuvaa intensiiviviikkoa, verkon välityksellä ja pääsevät täten myös kehittämään digitaalisia taitojaan.

Intensiiviviikolla tiivistä opiskelua

Monimuotoisessa intensiivikurssissa on kyse kolmen opintopisteen kokonaisuudesta, johon kuuluu kaksi virtuaalista opetustuokiota sekä ennakkotehtävä, joka tehdään paikallisissa tiimeissä. Ensimmäinen opetustuokio järjestetään 16.3., jolloin monimuotoinen intensiivikurssi myös virallisesti käynnistyy. Jatkotapaaminen pidetään huhtikuun puolessa välissä, ja 24.4. – 28.4. opiskelijat Suomesta, Saksasta ja Romaniasta kokoontuvat Seinäjoelle viikon ajaksi opiskelemaan tiiviisti yhdessä. Opiskelijoiden mukana matkustavat kollegat Claudia Lopes Victorio ja Jana Reiter Saksasta sekä Silvia Marginean, Alma Pentescu ja Raluca Sava Romaniasta. Seinäjoen ammattikorkeakoulusta tämän intensiivikurssin ideoinnista ja järjestelyistä vastaavat lehtorit Kaija-Liisa Kivimäki sekä Saija Råtts.

– Meillä on hieno mahdollisuus olla toteuttamassa SeAMKin järjestämää ensimmäistä liiketalouden alan monimuotoista intensiivikurssia. Koska nyt järjestettävä liikkuvuus on ensimmäinen laatuaan, monet käytännöt hakevat vielä paikkaansa, mutta tavoitteena on saada aikaiseksi onnistunut viikko, jonka aikana opiskelijat tutustuvat toisiinsa, monikulttuuriseen työskentely-ympäristöön sekä myös paikalliseen kulttuuriin ja Seinäjoen ammattikorkeakouluun opiskelupaikkana, Kivimäki toteaa.

Saija Råtts ja Kaija-Liisa Kivimäki
SeAMK

Kirjoittajat työskentelevät Seinäjoen ammattikorkeakoulun lehtoreina ja ovat järjestämässä ja vastuuopettajina “Practical Business Skills: Exploring Local and Global Markets” -nimistä monimuotoista intensiivikurssia (Blended Intensive Programme, BIP).