SeAMKin kautta yrittäjävaihtoon! | @SeAMK-verkkolehti

SeAMKin kautta yrittäjävaihtoon!

Sana Erasmus tuo monelle mieleen opiskelijavaihdon, mutta nyt SeAMKin kautta on myös mahdollista hakea eurooppalaiseen yrittäjävaihto-ohjelmaan nimeltä Erasmus for Young Entrepreneurs. Ohjelma antaa alkaville yrittäjille tai yrittäjäksi haluaville mahdollisuuden oppia kokeneemmalta pk-yrittäjältä ja päinvastoin. SeAMK etsii ohjelmaan sekä alkavia yrittäjiä että kokeneempia isäntäyrityksiä.

Alkava yrittäjä lähtee vaihtoon oppimaan ulkomaiselta yrittäjältä

SeAMKin kautta vaihtoon voivat hakea Suomessa asuvat alkavat yrittäjät, joilla on alle kolme vuotta yrittäjyyskokemusta ja vähintään liiketoimintasuunnitelma valmiina. Alkava yrittäjä voi 1–6 kuukautta kestävän vaihdon aikana kehittää omaa yritystään ja kansainvälistä osaamistaan sekä löytää täysin uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia. Hän lisäksi tutustuu toisen maan liiketoimintaympäristöön ja verkostoituu kohdemaan organisaatioiden kanssa. Alkava yrittäjä työskentelee vaihtojakson aikana isäntäyrityksessä ja saa mahdollisuuden jakaa tuoreet näkemyksensä kokeneen yrittäjän kanssa. Matka- ja asumiskuluihin alkava yrittäjä saa kuukausittaista apurahaa.

Isäntäyritys vastaanottaa eurooppalaisen yrittäjän

Vastaanottavaksi isäntäyritykseksi voivat hakea yli kolme vuotta toimineet Suomalaiset yritykset. Isäntä toivottaa tervetulleeksi innostuneen ja motivoituneen eurooppalaisen alkavan yrittäjän omaan yritykseensä 1–6 kuukaudeksi. Kokenut yrittäjä saa vaihdon aikana uusia näkökulmia liiketoimintaansa, kokemusta kansainvälisen yhteistyökumppanin kanssa toimimisesta ja lisätietoa uusista markkinoista. Ohjelma avaa mahdollisuuden myös tulevaan yhteistyöhön ulkomaisen yrittäjän kanssa. Isäntä toimii vaihdon aikana alkavan yrittäjän mentorina ja saa mahdollisuuden jakaa oman yrittäjäpolkunsa kokemuksia.

SeAMK yrittäjien tukena

Erasmus for Young Entrepreneurs ohjelmassa SeAMKin lisäksi isäntäyrityksiä ja alkavia yrittäjiä etsii lähes 200 muuta yhteyspistettä ympäri maailman, joten valinnanvara on suuri. SeAMKin yhteyshenkilö pyrkii löytämään sekä isäntäyrityksille että alkaville yrittäjille mahdollisimman hyvin sopivan ulkomaisen vastaparin hakuvaiheessa toivotun kohdemaan, vaihtoajan ja toimialan mukaan. SeAMKin yhteyshenkilö on lisäksi yrittäjien tukena koko haku- ja vaihtoprosessin ajan.

Lisätietoja:

Lisätietoa ohjelmasta ja ohjeet ilmoittautumiseen löydät SeAMKin nettisivuilta, sekä Erasmus for Young Entrepeneurs kotisivuilta: www.erasmus-entrepreneurs.eu.

Erasmus for Young Entrepreneurs yrittäjävaihto-ohjelman osarahoittajana on Euroopan Komissio. SeAMK on mukana Erasmus for Young Entrepreneurs -ohjelmassa kaksivuotisen kansainvälisen Startup2 hankkeen ajan. SeAMKin yhteyshenkilönä yrittäjävaihto-ohjelmassa toimii Startup2 hankkeen projektipäällikkö Pauliina Mäntylä: pauliina.mantyla2(a)seamk.fi.

Teksti:

Pauliina Mäntylä
asiantuntija TKI, SeAMK

Jennika Hakola
Startup2 -hanke

Kirjoittajat toimivat Startup2 -hankkeen SeAMKin projektityöryhmässä.