SeAMKin IB-opiskelijat yritysvierailuilla | @SeAMK-verkkolehti

SeAMKin IB-opiskelijat yritysvierailuilla

SeAMKilaiset tutustumassa kauhavalaiseen yrittäjyyteen

Ensimmäisen vuosikurssin International Business tutkinto-ohjelman opiskelijat Seinäjoen ammattikorkeakoulusta vierailivat 19.3.2018 Kauhavalla tutustumassa eteläpohjalaiseen yrittäjyyteen ja yrityksiin. Päivän aikana opiskelijat saivat monipuolisen kuvan perinteisistä eteläpohjalaisista aloista, kun he vierailivat Lankavassa, PrimaPowerilla ja Iisakki Järvenpäällä. Opiskelijaryhmässä oli 26 opiskelijaa seitsemästä eri maasta.

Lankavan Jyri Karppinen kertoi yrityksen monista vaiheista ja kehittymisestä alansa kärkitoimijaksi Suomessa. Erityisesti opiskelijoita herätteli megatrendien huomioonottaminen yrityksen uusien ekotuotteiden kehittämisessä.

PrimaPowerin Jussi Koivula esitteli työstökoneen toimintaa käytännössä. Yrityksen pitkälle kehittynyt tekninen osaaminen teki vaikutuksen kaikkiin opiskelijoihin.

Päivän päätteeksi päästiin näkemään kauhavalaista käsityötä parhaimmillaan Iisakki Järvenpään tiloissa. Yrityksen pitkä historia, vahva kädentaito ja halu tarjota asiakkaalle kotimainen laatutuote ei jättänyt ketään kylmäksi.

Yritysvierailut järjestettiin osana KILKAS-hanketta, jonka tavoitteena on edistää kansainvälisten opiskelijoiden työllistymistä Suomeen ja samalla tukea paikallisten yritysten kansainvälistymistä, kilpailukykyä ja kasvua. Seinäjoen ammattikorkeakoulussa on hankkeen aikana pyritty lisäämään yhteistyötä sekä seinäjokisten että maakunnan yritysten kanssa nimenomaan kansainvälisyys ja kansainväliset opiskelijat huomioiden. Ulkomailta kotoisin oleva harjoittelija voi tuoda yritykseen hyvin monenlaista hyötyä oman työpanoksensa ohella, esimerkiksi uusia kansainvälisiä näkökulmia, tietoa oman maansa ja maanosansa kulttuurista ja henkilökunnan kielitaitokin kehittyy ihan huomaamatta siinä sivussa.

Jos sinua kiinnostaa tarjota työharjoittelupaikka tai projektityö SeAMKin opiskelijalle, ota yhteyttä Maakuntakorkeakoulun korkeakouluasiamies Tiina Niemiseen, tiina.nieminen(at)seamk.fi.

Opiskelijat vierailivat päivän aikana mm. Lankava Oy:ssä.

Tiina Nieminen
korkeakouluasiamies, SeAMK Maakuntakorkeakoulu