SeAMK Y-Zone kokoaa SeAMKin yrittäjyystoimet | @SeAMK-verkkolehti

SeAMK Y-Zone kokoaa SeAMKin yrittäjyystoimet

Yrittäjähenkisyys on SeAMKin strategian ja arvojen kulmakivi. Maakuntamme tunnetaan muualla Suomessa yrittäjyydestä. Seinäjoen ammattikorkeakoulu on kolmen parhaan ammattikorkeakoulun joukossa mitä tulee opiskelijoiden yrittäjäksi ryhtymiseen valmistumisen jälkeen.

Vahvaa yrittäjyyttä SeAMKissa

On hyvä syy olettaa, että SeAMK pysyy myös jatkossa korkealla ammattikorkeakoulujen yrittäjyystilastoissa. Tälläkin hetkellä 60 opiskelijaa on solminut yritystallisopimuksen, mikä tarkoittaa, että osana opintojaan opiskelijat kehittävät omia yritysideoitaan yrityksen perustamiseksi.

SeAMK Innovaatioviikko ja SeAMK Pro tarjoavat yrittäjähenkistä ja monialaista oppimisympäristöä opiskelijoille oikeiden yritystoimeksiantojen kanssa. Yrittäjyysjuonne kulkee läpi kaikkien koulutusalojen. Kansainvälistä tunnustusta SeAMK on saanut opiskelijoiden yrittäjyysaikomusten kehittymisen seuraamisesta läpi opintojen.

Opiskelijoiden oma yrittäjyysyhteisö SeiES perustettiin puolitoista vuotta sitten. Seuraava askel on kaiken yrittäjyyteen liittyvien palvelujen kokoaminen yhteen sekä verkossa että fyysisesti.

Tukea, tietoa ja verkostoitumismahdollisuuksia

SeAMK Y-Zone on avattu osoitteessa yzone.seamk.fi. Portaali kokoaa yhteen SeAMKin yrittäjyyteen, innovaatioihin ja yrittäjyyden tutkimukseen liittyvät palvelut. SeAMK Y-Zone tarjoaa tukea, tietoa ja verkostoitumismahdollisuuksia kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille opiskelijoille.

Sivustolta löydät tietoa yrittäjyyteen liittyvistä opinnoista, oppimisympäristöistä, tapahtumista, mahdollisuuksista saada tukea oman yritysidean kehittämiseen ja yrityksen perustamiseen sekä yrittäjyyden tutkimuksesta.

Oma tila startupeille

Seuraava vaihe on löytää ja rakentaa fyysinen kotipesä yrittäjyys- ja startup-pöhinälle. Paikalle, joka houkuttelee kaikki yrittäjähenkiset kokoontumaan ja paikka, jonne kaikki muutkin haluavat tulla perässä. Tavoitteemme on, että keväällä 2019 tällainen tila löytyy SeAMKista.

Yrittäjyyden perinne maakunnassa ja perinteinen yritystoiminnan aloittamisen malli eivät jatkossa riitä pitämään meitä ykkösenä yrittäjyyden kentällä. Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta ovat jatkossa yhä vahvemmin edellytys valmistuvien työllistymiselle, eivät ainoastaan mahdollinen urapolku. Yrittäjämäinen toiminta on ennen kaikkea tapa ajatella ja toimia missä tahansa työssä, ja tällaista kyvykkyyttä ei kukaan työnantaja voi olla arvostamatta rekrytointeja tehdessään.

Lisätietoja opiskelijayrittäjyydestä petra.sippola(a)seamk.fi ja yrittäjyyteen liittyvästä tutkimuksesta sanna.joensuu-salo(a)seamk.fi.

Elina Varamäki
Vararehtori