SeAMK toteuttaa valtakunnallisen omistajanvaihdosbarometrin | @SeAMK-verkkolehti

SeAMK toteuttaa valtakunnallisen omistajanvaihdosbarometrin

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on saanut toteutettavakseen kolmannen valtakunnallisen omistajanvaihdosbarometrin. Barometri toteutetaan Suomen Yrittäjien, kaikkien kauppakamareiden sekä Elinkeinoelämän keskusliiton jäsenille. Barometrin päärahoittaja on Työ- ja elinkeinoministeriö ja barometri toteutetaan Suomen Yrittäjien koordinoiman valtakunnallisen hankkeen osana.

Edelliset barometrit on toteutettu 2012 ja 2015. Näiden tutkimusten tuloksia on hyödynnetty laajasti omistajanvaihdospalveluiden kehittämisessä ja edunvalvontatyössä. Myös tällä tutkimuskerralla on tarkoitus käyttää tuoretta tutkimustietoa omistajanvaihdospalvelujen osuvuuden varmistamiseksi sekä lainsäädännön kehittämisen pohjana.

Omistajanvaihdosten onnistuminen on yhä merkittävä yhteiskunnallinen haaste. Kysymys on yrittäjien ja omistajien oman tilin, työpaikkojen, verotulojen ja alueellisen elinvoiman varmistamisesta. Aikaisemmat tutkimukset osoittavat kiistatta sen, että yrityksen tai sen liiketoiminnan ostaminen tarjoaa tiikerinloikan yrityksen kasvattamiseen. Lisäksi yritysosto tarjoaa lentävän lähdön yrittäjäksi ryhtymiseen.

Kysely on parhaillaan menossa ja koossa on tähän mennessä 1500 vastausta. Tutkimus valmistuu syksyn aikana ja tulokset esitellään marraskuun alussa valtakunnallisessa omistajanvaihdoskonferenssissa Finlandia-talolla.

Lisätietoja:

Elina Varamäki
vararehtori

elina.varamaki(a)SeAMK.fi