SeAMK Osuuskunnan syysterveiset! | @SeAMK-verkkolehti

SeAMK Osuuskunnan syysterveiset!

#

Uusi lukukausi on taas täällä, ja opiskelijat ovat palanneet opintojen pariin. Toivottavasti vietitte rentouttavan kesän ja saitte kerättyä voimia uusiin haasteisiin.

 SeAMK Osuuskunta SeAMK Osuuskunta | SeAMK Y-Zone on SeAMKilaisille tarkoitettu osuuskunta, jossa on viime keväästä lähtien puhaltaneet uudet tuulet. Uusi hallitus aloitti työnsä alkukeväästä puheenjohtaja opiskelija Aurora Vertasen johdolla. Hyvin pian julkaisemme SeAMK Osuuskunnan (SeAMK Cooperative) käsikirjan englanninkielisenä ja pyrimme aiempaa tehokkaammin palvelemaan myös kansainvälisiä yrittäjähenkisiä opiskelijoitamme.

Onko sinulla liikeidea, jota haluat testata? SeAMK Osuuskunnassa voit kokeilla yrittämistä matalalla kynnyksellä kevytyrittäjänä olit sitten opiskelija tai henkilökunnan jäsen. Oletko taitava valokuvaaja, ovatko käsityöt sinun juttusi vai löytyykö sinusta kenties kondiittori? SeAMK Osuuskunnassa voit laskuttaa esimerkiksi näiden töiden toteutuksista, harjoitella yrittäjyyttä ja hankkia samalla lisätienestejä opintojesi aikana. Saat myös neuvoja, sparrausta ja vertaistukea. Y-Zone SeAMK Y-Zone | SeAMK yhteistyökumppaneineen tarjoaa monia palveluita myös osuuskuntalaisille eri konseptien muodossa esim. GrowUp Students 2 op valmennuksen myötä GrowUp Students | SeAMK Y-Zone Testaa oman yritysideasi potentiaali!

Suomi tarvitsee nyt yrittäjiä enemmän kuin koskaan. Tämän tervehdyksen kirjoittamishetkellä maamme suurin finanssikonserni OP julkaisi viimeisimmän talousennusteensa, jonka mukaan Suomi liukuu pehmeästi laskeutuen taantumaan seuraavan 12 kuukauden aikana. Samaan aikaan myös pitkällä tähtäimellä on selvää, että huoltosuhteen muuttuessa ja väestön ikääntyessä hyvinvointivaltion rahoituspohja heikkenee. Uudet ja jo kokeneet yrittäjät sekä muut yrittäjähenkiset ovat avainasemassa varmistamassa, että tässä maassa on tulevaisuudessakin työpaikkoja ja menestyviä yrityksiä. Vain voittoa tuottava yritys voi maksaa työntekijöilleen palkkaa, investoida uuteen sekä kerryttää valtion verokassaa, josta jaetaan varoja koulutukseen, terveydenhuoltoon ja yhteiskunnan ylläpitoon.

Muistetaan lukea myös hyviä uutisia! Vaikka talouden näkymät ovat heikot, on meillä Suomessa myös isosti potentiaalia. Isossa kuvassa esimerkiksi Nokian 5G-maailmanvalloitus jatkuu tasaisen varmasti. Toinen poiminta on suomalainen Neste Oyj, joka on jo nyt maailman johtava biodieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen tuottaja. Nesteen keksijäryhmä oli kesällä ensimmäisenä suomalaisena ryhmänä ehdolla European Inventor Award-palkinnon finaalissa. Kotkaan puolestaan on suunniteltu sähköautojen akkujen kierrätyskeskusta ja kennotehdasta, joka tarkoittaisi toteutuessaan miljardien eurojen kansainvälisiä investointeja Kymenlaaksoon sekä tuhansia työpaikkoja. Näitä laitoksia suunnittelevat tahot ovat kiinnostuneet etenkin Suomen tuulivoimareservistä, jolla tehtaan tuotanto voitaisiin valjastaa kokonaan uusiutuvan energian varaan. Suomessa on isosti potentiaalia etenkin energia- ja tietotekniikan alalla. Unohtamatta tuhansia pienyrittäjiä, jotka omalla työllään tuottavat päivittäiseen elämäämme, jos jonkinlaisia palveluja ja tuotteita. Me suomalaiset olemme hyviä sopeutumisessa. Meillä on aina osattu sopeutua uusiin tilanteisiin, vastata haasteisiin ja löytää keinoja toimia muuttuneessa ympäristössä. Ammattikorkeakoulut ja muut tutkimuslaitokset ovat tämän sopeutumisen eturintamassa.

Toivotamme kaikille SeAMKilaisille mukavaa, inspiroivaa ja ennen kaikkea opettavaista lukuvuotta!

Yrittäjähenkisin terveisin

Niko Eriksson
SeAMK Osuuskunnan hallituksen jäsen

Elina Ojala
yritystoiminnan ja yrittäjyyden lehtori, osuuskuntakoordinaattori
SeAMK

Lisätietoja: elina.ojala@seamk.fi

Lähteet: