KILKAS-hanke toi kv-opiskelijat Kauhavalle

Ensimmäisen vuosikurssin International Business -opiskelijat Seinäjoen ammattikorkeakoulusta vierailivat 3.5.2017 Kauhavalla tutustumassa eteläpohjalaiseen yrittäjyyteen ja yrityksiin. Päivän aikana opiskelijat saivat monipuolisen kuvan perinteisistä eteläpohjalaisista aloista, kun he vierailivat Lankavassa, PrimaPowerilla ja MSK Groupissa. Opiskelijaryhmässä oli 30 opiskelijaa, joista kolmasosa suomalaisia, kolmasosa Aasiasta ja kolmasosa Afrikasta, Euroopasta ja Oseaniasta.

Lankavassa opiskelijoita kiehtoi yrityksen monipuolisuus: yhdessä ja samassa yrityksessä on vientiä, tuontia, vähittäismyyntiä, tukkukauppaa ja omaa tuotantoa. He ihailivat myös yrityksen jatkuvaa halua kehittyä ja pysyä mukana ajan hermolla. PrimaPowerin pitkälle kehittynyt tekninen osaaminen teki vaikutuksen kaikkiin opiskelijoihin. MSK Groupissa tutustuttiin yritysesittelyn jälkeen tuotantotiloihin ja tuotantolinjastoihin, joissa tehokkuus yhdistyi yksilöllisiin tuotteisiin.

Edistää yritysten kansainvälistymistä

Yritysvierailut järjestettiin osana KILKAS-hanketta, jonka tavoitteena on edistää kansainvälisten opiskelijoiden työllistymistä Suomeen ja samalla tukea paikallisten yritysten kansainvälistymistä, kilpailukykyä ja kasvua. Seinäjoen ammattikorkeakoulussa on hankkeen aikana pyritty lisäämään yhteistyötä sekä seinäjokisten että maakunnan yritysten kanssa nimenomaan kansainvälisyys ja kansainväliset opiskelijat huomioiden. Ulkomailta kotoisin oleva harjoittelija voi tuoda yritykseen hyvin monenlaista hyötyä oman työpanoksensa ohella: esimerkiksi uusia kansainvälisiä näkökulmia sekä tietoa oman maansa ja maanosansa kulttuurista. Henkilökunnan kielitaitokin kehittyy ihan huomaamatta siinä sivussa.

Teksti: Tiina Nieminen. Kirjoittaja työskentelee SeAMKissa korkeakouluasiamiehenä.