Hyvää yrittäjän päivää! | @SeAMK-verkkolehti

Hyvää yrittäjän päivää!

Yrittäjän päivää juhlitaan tänään jo 21. kerran. Yrittäjyys on palavaa halua toteuttaa oma unelmansa ja luoda uutta. Yrittäjyys on varteenotettava vaihtoehto, meille kaikille. Suomi tarvitsee huomattavan määrän uusia yrityksiä ja jatkajia olemassa oleville, koska tulevina vuosina kymmenet tuhannet nykyiset yrittäjät tulevat jäämään eläkkeelle.

Yritykset ovat yhteiskuntamme selkäranka, jotka luovat uutta toimintaa, uutta työtä ja osallistuvat yhteiskuntamme hyvinvoinnin takaamiseen. Yrittäjyyteen sisältyy aina riski ja sitä pidetäänkin kilpailun takia hankalana ja epävarmana työnä. Todellisuudessa yritykset eivät enää vain kilpaile muiden yritysten kanssa, vaan tarvitsevat niitä yhteistyökumppaneiksi.

Tärkeintä yrittäjille ovat hyvä liikeidea ja oikea asenne. Menestyäkseen, yrittäjän tulee panostaa omaan osaamiseensa, uskoa ideaansa ja saada muutkin uskomaan siihen. Yrittäjyyteen tarvitaan tarmokkuutta ja intoa jatkuvaan itsensä kehittämiseen. Samaa tarmokkuutta ja asennetta tarvitaan kaikilla työpaikoilla. Yrittäjyyttä tarvitaan myös opiskelussa, työnhaussa ja työssä toisen palveluksessa. Työelämässä arvostetaan samoja ominaisuuksia, joita yrittäjissäkin on.

Yrittäjyys on parhaimmillaan oikeaa asennetta, päättäväisyyttä, motivaatiota, uuden oppimista, omatoimisuutta ja kykyä tehdä oikeita asioita oikeaan aikaan.

Meillä täällä SeAMKissa opit näitä taitoja päivittäin. Yrittäjyystaidot sekä työelämätaidot kulkevat käsikädessä. Omaa yrittäjyyttäsi ja yrittäjyysasennettasi voit vahvistaa meillä opinnoissa, erillisissä tapahtumissa, Yritystallissa, SeAMKProssa, virtuaaliyritystoiminnassa ja GrowUp Students-kilpailussa. Käy tutustumassa lisää mahdollisuuksiisi: yzone.seamk.fi.

Petra Sippola
yritystoiminnan ja yrittäjyyden lehtori
SeAMK Liiketalous ja kulttuuri