Apua Annin ”monikanavaiseen tilaushässäkkään” | @SeAMK-verkkolehti

Apua Annin ”monikanavaiseen tilaushässäkkään”

”Voi miten mahtavia oivalluksia!”, huudahtaa Arja Raatikainen iloisesti. Kyseessä oli SeAMKin liiketalouden opiskelijoiden kehittämistehtävät, jotka olivat aiemmin keväällä putkahtaneet Arjan sähköpostiin. Töiden keskiössä oli yritysstrategian uudistaminen. Kauhavalainen marjatarha oli ollut yrittäjyyden yliopettaja Kirsti Soraman opintojaksolla esittelemässä toimintaansa ja vastapalveluksena sai opiskelijatöinä ideoita siihen, miten yritystä voisi kehittää. ”Arjen keskellä on joskus vaikea ehtiä pohtimaan tulevaisuutta ja vielä vähemmän toteuttamaan näitä suunnitelmia käytännössä”, pohtii Arja.

Monissa töissä nostettiin esiin verkkokaupan puuttuminen ja Raatikainen itsekin toteaa, että ”kesän marjasesonki on yksi monikanavainen tilaushässäkkä, kun puhelin soi, sähköposti kilahtelee ja vielä pitäisi ehtiä palvella tilalla käyviä asiakkaita ja poimia päivän marjat”. Tätä ongelmaa saatiin myöskin opiskelijat pohtimaan myöhemmin tänä keväänä.

Tällä kertaa oli vuorossa SeAMKPro-projekti, jossa opiskelijat taklaavat elävän elämän yritysprojekteja monialaisissa ryhmissä. Annin Marjatarhalle tilausten vastaanottojärjestelmää lähtivät selvittämään kaksi restonomiopiskelijaa, Nahashon Njehia ja Juho Timonen, ja poikien joukkoon liittyi bio- ja elintarvikeinsinööriksi opiskeleva Nina Berg. Ohjaajana opiskelijaryhmällä toimi Kim Leppänen.

SeAMKPro-ryhmä Nahashon Njehia, Juho Timonen ja Nina Berg (kuva: Tiina Nieminen)

Vaikka opiskelijat kokivat loppukevään hieman haastavana ajankohtana projektille, olivat sekä toimeksiantaja, että ohjaaja tyytyväisiä projektin tuloksiin. Opiskelijat olivat tutustuneet erilaisin verkkokapparatkaisuihin, koonneet hintatietoja ja listanneet kolme kärkivaihtoehtoa yrittäjälle. Arja sai käytännön tietoa siitä mitä alustan käyttöönotto ja ylläpito maksaa, mitä se sisältää ja edellyttää yrittäjältä ja mitä siitä ehkä puuttuu. Kesäsesongin jälkeen on tämän pohjalta helpompi lähteä viemään asiaa eteenpäin ja toivottavasti arjen apuna on vuoden päästä myös sähköinen palvelukanava.

Arja toi opiskelijoille kiitokseksi Annin Marjatarhan kuplivaa (kuva: Tiina Nieminen).

 

Tiina Nieminen
Korkeakouluasiamies
SeAMK Maakuntakorkeakoulu
Kauhava-kampus