Luetuimmat artikkelit katselukertojen perusteella tammi-maaliskuussa 2025 | Julkaisut@SEAMK

Luetuimmat artikkelit katselukertojen perusteella tammi-maaliskuussa 2025

#

@SEAMK-verkkolehdessä on tammi-maaliskuussa 2025 ilmestynyt 140 asiantuntijoiden kirjoittamaa artikkelia, joita on luettu samana ajankohtana noin 2600 kertaa. Asiantuntija-artikkelien määrän kasvu on ollut alkuvuonna vahvaa, sillä vuoden 2024 tammi-maaliskuussa niitä ilmestyi 71 kappaletta. SEAMKin asiantuntijat ovat aktiivisia kirjoittamaan ja jakamaan saatua tutkimus- ja kehittämistietoutta muun muassa verkkolehden kautta.

Vuoden 2025 alun luetuimmat artikkelit SEAMK-verkkolehdessä

Vuoden alun luetuimmat SEAMK-verkkolehden artikkelit:

  1. Heli Hietala ja Suvi Hakala (julkaistu 26.9.2024): CSRD ja CSDDD, mitä ne ovat ja mitä eroa niillä on?
  2. Margit Mannila (20.1.2023): Business Model Canvas liiketoiminnan suunnittelun työkaluna
  3. Anna-Kaarina Koivula ja Ahti Nyman (18.12.2020): Traumainformoidun työn perusteita.

Artikkelien lukijamäärät kärkisijoilla kolmen kärjen jälkeen (sijoilla 4-12) ovat kuitenkin hyvin lähellä toisiaan.

Tarkasteltaessa vuoden alun eniten luettuja artikkeleita on huomioitava, että usein jo aiemmin julkaistut artikkelit keräävät hyvin lukijajoukkoa. Seitsemän artikkelia kymmenen luetuimpien artikkelien kärjestä tammi-maaliskuussa 2025 on kirjoitettu vuonna 2023 tai sitä edeltävinä vuosina. Kaksi artikkelia oli julkaistu vuonna 2020 ja yksi vuonna 2019.

Lukijajoukon kertymiseen tarvitaan hyvän artikkelin lisäksi esimerkiksi asiantuntijan omia jakoja sosiaalisessa mediassa, linkityksiä artikkeliin eri sivustoilla ja muissa lähteissä, esimerkiksi oppimateriaaleissa. Ainut vuonna 2025 julkaistu artikkeli kymmenen kärjessä on heti tammikuun alussa (3.1.2025) ilmestynyt Taru Huhtalan kirjoittama artikkeli Klassiset johtamisen teoriat – Fayolismin johtamisen periaatteet.

Ammattijulkaisuja eri painopistealueilta

Verkkolehteä on jatkuvasti kehitetty ammattijulkaisuksi. Artikkelit jakautuvat SEAMKin painopistealueita lähellä oleviin luokkiin, kuten Hyvinvointi ja luovuus, Kestävät ruokaratkaisut, Yrittäjyys ja kasvu, Älykkäät teknologiat. Lisäksi kategorioissa on Opiskelija kehittäjänä ja Muu asiantuntijuus -luokat.

Verkkolehden kymmenen luetuimman artikkelin kuuden kärki sekä yhdeksänneksi sijoittuva artikkeli ovat Yrittäjyys ja kasvu -painopistealueen alla. On ymmärrettävää, että tämän teeman artikkelit ovat luetuimpien joukossa. Liiketalous, yrittäjyys ja kasvu eivät ole suoraan tiettyyn työelämän toimialaan liittyviä vaan niitä voidaan hyödyntää eri toimialoilla. Seitsemänneksi ja kahdeksanneksi sijoittuvat ovat SEAMKin muuhun asiantuntijuuteen liittyviä artikkeleita. Kymmenenneksi sijoittuva artikkeli painottuu Kestäviin ruokaratkaisuihin.

@SEAMK-verkkolehti löytyy SEAMKin julkaisujen kanavalta: lehti.seamk.fi. Samassa osoitteessa löytyvät myös muut tieteellinen, vertaisarvioitu SEAMK Journal sekä tutkimus- ja linkit kehittämisprojektien sisältöjä esille tuova SEAMK Podcast. Podcastit julkaistaan Acast-kanavassa ja ne löytyvät muun muassa Spotifysta.

Siirtymiset @SEAMKiin usein Googlen kautta

Tammi-maaliskuun 2025 tarkasteluajankohtana @SEAMK-verkkolehteen siirtyneistä henkilöistä merkittävä osa tuli hakukoneiden kautta. Pääosa heistä siirtyi verkkolehteen Googlen tulosten kautta. Muita isoja kanavia siirtymiseen olivat Moodle, suoran osoitteen kirjoittaminen ja kansalliskirjaston sivut. Sosiaalisen median kautta tuli myös jonkin verran, mutta siellä tärkein mediasiirtymisiä aiheuttava media on LinkedIn.

SEAMKin asiantuntija-artikkelien hakukonelöydettävyyttä optimoidaan jatkuvasti, mutta myös linkitykset ovat keskeisessä roolissa. Niihin voi asiantuntija vaikuttaa myös itse, samoin hän voi vaikuttaa lukijämääriin mahdollisten henkilökohtaisten sosiaalisen median jakojen avulla ja rakentaa sitä kautta osaltaan myös asiantuntijabrändiään. Kokonaisuudessaan SEAMKilla on iso potentiaali lisätä asiantuntijuuden ja asiantuntija-artikkelien näkyvyyttä esimerkiksi henkilökunnan Kaikki viestii -toimenpiteiden avulla.

Outi Kemppainen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
SEAMK

Outi Kemppainen työskentelee SEAMKin viestinnässä ja markkinoinnissa. Yksi hänen tehtävistään liittyy @SEAMK-verkkolehden toimituskuntaan ja siinä sekä toimituskuntatyöhön, artikkelien julkaisuun, verkkolehden analytiikkaan ja verkkolehden kehittämiseen.