Kestävän ruokapöydän ääressä: Jakso 5, Food waste in public catering services in Finland
Kestävän ruokapöydän ääressä -podcast kokoaa yhteen Etelä-Pohjanmaan ruokasektorin toimijat keskustelemaan kestävän ja vastuullisen ruoan tulevaisuudesta. Jokaisessa jaksossa ääneen pääsevät ihmiset ja teot, jotka rakentavat vähähiilistä ja ympäristövastuullista ruokajärjestelmää – käytännön tasolla ja alueellisesti.
Podcast tarjoaa inspiroivia keskusteluja, konkreettisia esimerkkejä ja uusia näkökulmia siihen, miten ruoka-alalla voidaan edistää kestävyyttä yhteistyön ja innovaatioiden avulla.
Viidennessä ja sarjan viimeisessä jaksossa Silvia Gaiani (Helsingin yliopiston Ruralia-instituutt) ja Paula Juvonen (Helsingin kaupunki) keskustelevat julkisten ruokapalveluiden ruokahävikistä. Jaksossa käsitellään ruokahävikin syitä, seurauksia ja mahdollisuuksia sen vähentämiseen niin julkisten palveluiden parissa kuin yksityisissä talouksissa. Jakso on englanninkielinen.
Podcastin tekstivastine »(Opens in a new window)
Lisätietoa Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi -hankkeesta löydät hankkeen projektisivuilta. (Opens in a new window)
Ohjelma on osa Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi -hanketta, joka on Euroopan unionin osarahoittama.
Äänitys: Terhi Ahola-Olli
Editointi: Terhi Ahola-Olli
Teksivastine: Terhi Ahola-Olli
Käsikirjoitus: Silvia Gaiani, Ruralia-instituutti ja Paula Juvonen, Helsingin kaupunki
Tuotanto: Terhi Ahola-Olli / Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi -hanke