Kestävän ruokapöydän ääressä: Jakso 3, Sivuvirtojen uusi elämä elintarvikkeena | Julkaisut@SEAMK

Kestävän ruokapöydän ääressä: Jakso 3, Sivuvirtojen uusi elämä elintarvikkeena

Kestävän ruokapöydän ääressä -podcast kokoaa yhteen Etelä-Pohjanmaan ruokasektorin toimijat keskustelemaan kestävän ja vastuullisen ruoan tulevaisuudesta. Jokaisessa jaksossa ääneen pääsevät ihmiset ja teot, jotka rakentavat vähähiilistä ja ympäristövastuullista ruokajärjestelmää – käytännön tasolla ja alueellisesti.

Podcast tarjoaa inspiroivia keskusteluja, konkreettisia esimerkkejä ja uusia näkökulmia siihen, miten ruoka-alalla voidaan edistää kestävyyttä yhteistyön ja innovaatioiden avulla.

Kolmannessa jaksossa Luonnonvarakeskuksen asiantuntija Janne Saarikko haastattelee Luonnonvarakeskukselta Tuija Peltomäkeä ja Csaba Jansikia elintarviketeollisuuden sivuvirroista, ja niiden hyödyntämisen mahdollisuuksista uusina elintarvikkeina. He keskustelevat siitä, millaisia sivuvirtoja Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi -hankkeessa tehdystä elintarvikepilotista on nousut, ja keskustelevat kuluttajan ja markkinoiden vaikutuksesta sivuvirtojen hyödyntämisessä.

Podcastin tekstivastine »(Opens in a new window)

Lisätietoa Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi -hankkeesta löydät hankkeen projektisivuilta.(Opens in a new window)

Ohjelma on osa Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi -hanketta, joka on Euroopan unionin osarahoittama.

Äänitys: Janne Saarikko, LUKE
Editointi: Terhi Ahola-Olli
Teksivastine: Terhi Ahola-Olli
Käsikirjoitus: Janne Saarikko, Tuija Peltomäki ja Csaba Jansik
Tuotanto: Terhi Ahola-Olli / Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi -hanke