Kestävän ruokapöydän ääressä: Jakso 2, Biohiilen tuotannon mahdollisuudet maataloudessa | Julkaisut@SEAMK

Kestävän ruokapöydän ääressä: Jakso 2, Biohiilen tuotannon mahdollisuudet maataloudessa

Kestävän ruokapöydän ääressä -podcast kokoaa yhteen Etelä-Pohjanmaan ruokasektorin toimijat keskustelemaan kestävän ja vastuullisen ruoan tulevaisuudesta. Jokaisessa jaksossa ääneen pääsevät ihmiset ja teot, jotka rakentavat vähähiilistä ja ympäristövastuullista ruokajärjestelmää – käytännön tasolla ja alueellisesti.

Podcast tarjoaa inspiroivia keskusteluja, konkreettisia esimerkkejä ja uusia näkökulmia siihen, miten ruoka-alalla voidaan edistää kestävyyttä yhteistyön ja innovaatioiden avulla.

Toisessa jaksossa Seinäjoen ammattikorkeakoulun asiantuntija Raisa Leppänen haastattelee Markku Suutaria (Carbons Finland Oy) ja emeritusprofessori Kari Tiilikkalaa biohiilen tuotannosta osana maataloutta. Jaksossa keskustellaan käytännönläheisesti biohiilen mahdollisuuksista sekä nostetaan esiin kiinnostavia näkökulmia ja mahdollisuuksia biohiileen liittyen. Keskustelussa sivutaan myös kierrätyslannoitteiden potentiaalia ja paikallistason biohiilentuotannon hyötyjä ja haasteita.

Podcastin tekstivastine »(Opens in a new window)

Lisätietoa Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi -hankkeesta löydät hankkeen projektisivuilta(Opens in a new window).

Ohjelma on osa Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi -hanketta, joka on Euroopan unionin osarahoittama.

Äänitys: Raisa Leppänen
Editointi: Terhi Ahola-Olli
Teksivastine: Terhi Ahola-Olli ja Vanessa Onatsu
Käsikirjoitus: Raisa Leppänen, Kari Tiilikkala ja Markku Suutari
Tuotanto: Terhi Ahola-Olli / Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi -hanke