Viestintää ja markkinointia koronapandemian aikana | @SeAMK-verkkolehti

Viestintää ja markkinointia koronapandemian aikana

kategoria: 2021, Muut artikkelit

Mielenkiintoinen vuosi alkaa olla lopuillaan. Omassa työssä organisaation koronaviestintä jatkui jo toista vuotta, eikä se valitettavasti näytä loppuvan ihan pian. Muutoksia, uusia ohjeita, ohjeistuksia ja opasteita sisäisiin kanaviin sekä opasteita ohjeistusten huomioimiseksi kiinteistöihin. Ohjepapereita, screen-näyttöjä, intranet-ohjeita, sähköposteja, tarroituksia, infotauluohjeita – näitä kaikkia on syntynyt, kiinnitetty ja vaihdettu eri kanaviin koronan aikana. Muutokset ovat olleet arkipäivää.

Koronaviestinnän lisäksi olemme onneksi ehtineet tehdä paljon muutakin sisäisen ja ulkoisen viestinnän ja markkinoinnin parissa. Kampanjat rullaavat parhaillaankin sekä Suomessa että kohdealueilla. Alkuvuonna teimme hakumarkkinoinnin lisäksi virtuaalitapahtumia, kehitimme kuvakonseptia vastaamaan entistä paremmin viestintästrategiaa ja uudet esitteet saatiin ulos alkusyksystä. Messuilla ehdittiin tavata hakijoita syksyllä sekä paikan päällä Helsingissä että myös osallistua eri virtuaalitoteutuksiin. Oma sivusto projekteille julkaistiin myös loppuvuodesta. Valmistuneiden juhla pystyttiin joulukuussa pitämään osittain lähi-, osittain hybriditoteutuksena. Vuoden 2022 lehti lähti painoon viikko sitten tiistaina, ja markkinoinnin automaation käyttöönotto etenee mukavasti. Edellä oli listattuna vain muutama esimerkki tehdyistä toimenpiteistä.

Strategisen tason kaikki viestii -konsepti etenee myös – välillä harppauksittain, välillä hitaammin. Yhteisö on innostunut julkaisuista ja halu tuoda esille ammattitaitoa on vahvaa. Tässä verkkolehdessämme on ilmestynyt yli 300 asiantuntija-artikkelia tänä vuonna. Lisäksi artikkeleita on julkaistu myös kokoomateoksissa ja muissa julkaisuissa. Yhteishenki, yhteisöllisyys ja yhteisiin tavoitteisiin sitoutuminen näkyy myös näissä. Olemme yhdessä matkalla ja kehitämme SeAMKia yhdessä.

Tammikuussa alkaa kevään ensimmäinen yhteishaku, sen jälkeen erilllishaku ja maaliskuussa on kevään toinen yhteishaku. Näiden kanssa osittain samaan aikaan on avoimen AMK:n hakuja. Tapahtumia jatketaan koronatilanteen sallimissa rajoissa. Ainakin tammikuun alkupuolella on useiden tapahtumien etätoteutuksia.

Haluan kiittää omaa tiimiä ja verkkolehden toimituskuntaa venymisestä ja itsensä haastamisesta haastavana aikana. Kiitos! Yhdessä kehittäen saadaan paras tulos!

Outi Kemppainen
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
SeAMK