Vahva kiinnostus toisen asteen ammatillisen väylän opintoihin jatkuu | @SeAMK-verkkolehti

Vahva kiinnostus toisen asteen ammatillisen väylän opintoihin jatkuu

kategoria: 2021, Muut artikkelit

Väyläopinnot tarjoavat SeAMKin yhteistyöoppilaitosten toisen asteen tutkinto-opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa korkeakouluopintoja jo toisen asteen ammatillisen koulutuksen aikana. Tänä syksynä aloittaa SeAMKissa peräti 37 toisen asteen perustutkinnon suorittavaa opiskelijaa ammatillisen toisen asteen väyläopinnot. Suurin kiinnostus väyläopintoihin on tänäkin vuonna liiketalouden väylään, mutta tekniset alat kiinnostavat myös. Aloittavissa opiskelijoissa on sekä sedun, että Vuoksin perustutkintolaisia.

Viime keväisen suuren väyläuudistuksen myötä, ovat ammatillisen toisen asteen väyläopinnot nyt mahdollisia kaikkiin SeAMKin alempiin tutkinto-ohjelmiin, poikkeuksena International Business -tutkinto. Väyläopetussuunnitelmat ovat kaikki laajuudeltaan 30op ja opinnot on jaettu kahdelle vuodelle suoritettaviksi. Väyläopetussuunnitelman mukaisten opintojen suorittaminen hyvillä arvosanoilla antaa opiskelijalle erillishakukelpoisuuden tutkinto-opiskelijaksi heti valmistumisen jälkeiseen erillishakuun.

Ammatillisen toisen asteen väylän opinnot pähkinänkuoressa:

  • Väyläopintoihin pääseminen edellyttää hyväksyttyä suoritusta Opiskelu ammattikorkeakoulussa (2 op) -verkko-opintojaksosta. Opintojakso on suoritettavissa syksyisin ja keväisin.
  • Väyläopinnot perustuvat SeAMKin väyläopetussuunnitelmiin. Opinnot suoritetaan avoimen ammattikorkeakoulun opintoina.
  • Väyläopinnoiksi voi valita sen alan opintoja, joita opiskelija opiskelee ammatillisella toisella asteella.
  • Väyläopintoja on mahdollisuus suorittaa 30 op.
  • Väyläopinnot ovat maksuttomia SeAMKin toisen asteen yhteistyöoppilaitosten tutkinto-opiskelijoille.
  • Väyläopinnoista kiinnostuneen toisen asteen opiskelijan kannattaa ensisijaisesti ottaa yhteyttä oman oppilaitoksen opinto-ohjaajaan. Opiskelija keskustelee toisen asteen oppilaitoksen opinto-ohjaajan kanssa väyläopintomahdollisuuksista.

Lisätietoja ammatillisen toisen asteen väylästä:

Tiina Hietala
Korkeakouluasiamies
tiina.hietala(at)seamk.fi