Taas kokeillaan uutta – tutustumispäiviä yrittäjähenkiseen SeAMKiin | Julkaisut @SeAMK

Taas kokeillaan uutta – tutustumispäiviä yrittäjähenkiseen SeAMKiin

kategoria: 2023, Muut artikkelit
#

Yksi SeAMKin arvoista on yrittäjähenkisyys, jolla tarkoitamme uuden etsimistä ja kokeiluja. Emme anna periksi vaan meillä on tekemisen meininki. Myös kouluvierailujen osalta haluamme kehittää uutta sekä tarjota koulutuksistamme ja toiminnastamme kiinnostuneille erilaisia tapoja tutustua korkeakouluun. Strategia ja arvot ovat osa toiminnassamme arkea ja toiminnan perusta.

Uutta koulu-/kampusvierailuissa

Olemme paketoineet lukuvuoden 2023-2024 kouluvierailut neljään eri tutustumisajankohtaan, joihin vieraileva koulu tai muu vieraileva taho voi osallistua haluamallaan laajuudella. Nämä uudet ajankohdat tarjoavat helpon tavan tulla tutustumaan SeAMKiin, sillä vierailevat saavat perusinfon SeAMKista ja ammattikorkeakouluopinnoista, hakemisesta sekä tapaavat opiskelijoita. Vierailun laajuudesta riippuen heillä on mahdollista vierailla myös osassa oppimisympäristöjä tai tutkinto-ohjelmia.

Tutustumispäiviä on sijoiteltu lukuvuoden eri ajankohtiin, jotta vierailijat löytäisivät helpommin aikatauluista itselleen sopivan. Kouluvierailuihin on ennakkoilmoittautuminen.

Aina aikataulu ei kuitenkaan sovi, joten kouluvierailujen ajankohtia tukemaan on tuotu myös virtuaalivierailut. Virtuaalivierailujen pilotoitiin päättyneenä lukuvuotena ja pilotoinnista saatujen kokemusten myötä on virtuaalivierailujen aikatauluja lisätty tälle vuodelle. Virtuaalivierailu on kompakti tapa kuulla lisää SeAMKista, sillä yhden vierailun kesto on max noin 30 minuuttia.

Virtuaalisuutta lisätään myös tutustumisvierailuissa

Koulu- ja virtuaalivierailujen lisäksi SeAMKilla on lukuvuoden ohjelmassa suositut Kampuspäivät. Niihin uutuutena on paikan päällä tapahtuvan toteutuksen lisäksi myös virtuaalinen toteutus.

Virtuaalinen ohjelma on paikan päällä tapahtuvaa ohjelmaa suppeampi. Se mahdollistaa kuitenkin sen, että myös kauempana asuvat kiinnostuneet tai muut, jotka eivät pääse paikan päälle kyseisenä ajankohtana, voivat osallistua vierailulle.

Kampuspäiviin paikan päällä saapuvat pääsevät laajasti kuulemaan tietoiskuja sekä tutustumaan monipuoliseen ja -alaiseen kampukseen.

Lue lisää vierailumahdollisuuksista SeAMKiin

Esittely ilta-aikaan: Kevään toista yhteishakua edeltää hakijan ilta

Hakijoille suunnattu hakijan ilta järjestetään ystävänpäivänä 14.2.2024 . Tilaisuus on avoin kaikille, joten paitsi hakemisesta ja hakuasioista kiinnostuneet, myös muut SeAMKista innostuneet ovat tervetulleita paikalle.

Hakijan ilta ajoittuu ilta-ajankohtaan, jolloin esimerkiksi päivätöissä tai koulussa olevat pystyvät paremmin seuraamaan tilaisuutta. Tilaisuus myös striimataan.

Hakijan ilta 14.2.2024 | SeAMK.fi

Etelä-Pohjanmaan maakunnan 9-luokkalaisille – Open Campus 9-luokkalaisille

Peruskoulun päättäville halutaan tarjota hyvät tiedot jatko-opintoihin, jonka vuoksi SeAMK kutsuu joulukuussa vierailemaan oman maakunnan 9-luokkalaisille. Kutsut kouluille lähtivät ennen kesälomia, ja ilmoittautumisia päiville on tullut jo mukavasti. Osallistumismäärä on rajoitettu, sillä tapahtumapäiviin mahtuu mukaan noin 1000 nuorta ja heidän ohjaajansa. Iloksemme joulukuussa toteutettavat tutustumispäivät täyttyivät nopeasti, joten odottelemme innolla nuoria vierailijoita SeAMKiin.

Toisen asteen opinto-ohjaajille

Toisen asteen opinto-ohjaajille järjestetään erikseen kolme opoinfoa, jolloin tavataan toisiamme, vaihdetaan kuulumisia sekä käydään syvällisemmin hakuun ja ajankohtaisiin asioihin liittyviä teemoja.  Lukuvuoden ensimmäiset opoinfot pidettiin elokuussa ja lokakuun alussa –  seuraava on vuorossa tammikuun alkupuolella. Tilaisuuksiin on ennakkoilmoittautuminen, mutta ne ovat avoimia kaikille.

Kiinnostuitko SeAMKista? Tule tapaamaan SeAMKin opiskelijoita ja henkilökuntaa

Edellisten lisäksi SeAMKilaisia voit tavata monessa eri paikassa. Yksi hyvä paikka on messut. Olemme mukana  esimerkiksi Studia-messuilla Helsingissä 28.-29.11.2023  ja OpinLakeus-messuilla tammikuussa 2024 Seinäjoki Areenassa.

SeAMKista löydät myös tietoa verkkosivuiltamme ja youtubesta. Opiskelijoiden ja meiltä valmistuneiden tarinoita on luettavissa myös blogit.seamk.fi -sivustolla. Toivottavasti mahdollisimman moni kiinnostunut löytää tarjonnastamme helpon tavan saada lisätietoa.

Outi Kemppainen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
SeAMK