SeAMKin virtuaalivierailujen konsepti | Julkaisut @SeAMK

SeAMKin virtuaalivierailujen konsepti 

kategoria: 2023, Muut artikkelit
#

SeAMK virtuaalivierailu on kuukausittain järjestettävä vierailutapahtuma SeAMKiin. Kuten nimestäkin voi päätellä, tapahtuu vierailu virtuaalisesti. Vierailut striimataan SeAMKin Vimeo-kanavalle, josta niitä on mahdollista seurata. Vierailujen tarkoituksena on esitellä SeAMKia sekä SeAMKin eri koulutuksia helposti saavutettavalla tavalla. 

Virtuaalivierailujen aikataulu on jokainen kerta suunnilleen sama. Alussa näytetään lyhyt esittelyvideo SeAMKista, sen jälkeen siirrytään SeAMKin yleisesittelyyn PowerPoint-esityksen kautta ja lopuksi haastatellaan vierailun päätähtiä eli opiskelijoita. Jokaiselle kerralle on etukäteen valittu 1–3 koulutusta, jotka esitellään vierailun aikana. Koulutusten esittely tapahtuu siis opiskelijahaastatteluiden kautta. Vierailun aikana yleisön on mahdollisuus esittää kysymyksiä chatin kautta. 

Opiskelijahaastatteluiden osuus vaihtelee mukaan valittujen koulutusten mukaan. Yleensä esiteltäviä koulutuksia on kaksi kappaletta ja haastatteluihin käytetään aikaa noin 20 minuuttia. Opiskelijat kertovat omista opinnoistaan ja kokemuksista SeAMKissa sekä Seinäjoella.  

Lukuvuoden 2023–24 vierailut

Lukuvuoden 2023–24 virtuaalivierailujen toteuttaminen on ollut allekirjoittaneen vastuulla. Apuna on toiminut SeAMKin AV-tuottaja Joni-Petteri Tuhkanen. Työnjako on ollut seuraava: Allekirjoittanut hoitaa kaikki tarvittavat järjestelyt, valmistelee materiaalit, juontaa tilaisuudet ja liven aikana vaihtaa mikserin kautta oikean kuvan näkyville. Joni-Petteri auttaa kaluston kasaamisessa ja purkamisessa sekä huolehtii striimin ajan teknisestä puolesta.

Vierailut toteutetaan jokainen kerta samalla tavalla ja samassa tilassa. Tämän takia suuria etukäteisjärjestelyjä ei tarvita, vaan jokainen kerta pystytään toteuttamaan vanhojen tietojen pohjalta. Aiempina vuosina vierailut toteutettiin Teamsin kautta, mutta tänä vuonna alustaksi päätettiin Vimeo, koska se on paljon monipuolisempi ja helpompi saavuttaa. 

Vierailujen tekninen toteutus on käytännössä todella yksinkertainen: vierailu kuvataan yhdellä kameralla, käytössä on vain yksi mikki ja kaikki vierailussa näytettävä materiaali ajetaan näytettäväksi suoraan koneeltani. Tämän vuoksi toteutukseen ei tarvita suurta määrää henkilökuntaa, vaan toteutus onnistuu kahden henkilön (tarvittaessa myös yhden henkilön) voimin. 

Virtuaalivierailut ovat tärkeä osa SeAMKin vierailutapahtumia

Virtuaalivierailut ovat helppo tapa tutustua SeAMKiin. Vierailuun pystyy osallistumaan mistä päin maailmaa tahansa ja virtuaalisuuden takia suurimpienkin ryhmien osallistuminen tapahtumaan on helppoa. Vierailujen ajankohdat, kellonajat ja esiteltävät koulutukset on julkaistu jo lukuvuoden alussa. Näin jokaisen kiinnostuneen on helppo jo etukäteen miettiä, mille vierailukerroille osallistuu. 

Virtuaalivierailuun vaaditaan ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautuminen tapahtuu helposti alle minuutissa Lyyti-palvelun kautta. Ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiin saapuu suora linkki tulevaan vierailukertaan. Ilmoittautumislinkki aukeaa noin kuukautta ennen vierailukertaa ja on auki aivan vierailun alkamiseen asti. Jokaisella kiinnostuneella on siis hyvin aikaa ilmoittautua vierailuun mukaan. 

Livestriimauksen lisäksi vierailut tallennetaan videoiksi ja ladataan SeAMKin YouTube-kanavalle katsottavaksi. Varsinkin yhteishaun alkamisen lähestyessä vierailujen katsominen on hyvä tapa saada ajankohtaista tietoa kiinnostavasta koulutuksesta ja kuulla opiskelijoiden mielipiteitä SeAMKista ja Seinäjoesta. 

Virtuaalivierailuista voit lukea lisää osoitteesta seamk.fi/virtuaalivierailut 

Annemari Keltamäki
Suunnittelija, markkinointi
SeAMK viestintä ja markkinointi 

 

Kirjoittaja työskentelee SeAMKin viestinnän ja markkinoinnin tiimissä. Työnkuvaan kuuluu SeAMKin sosiaalisen median kanavien päivittäminen, audiovisuaaliset tuotannot ja muutamat tapahtumat.