SeAMKin opiskelijat kansainvälisessä kestävän kehityksen palkintoraadissa

Kirjasto- ja tietopalvelualan tutkinto-ohjelman syksyn perinteisessä ajankohtaispäivässä saimme kunniatehtävän jakaa kirjasto- ja tietopalvelualan merkittävimmän kansainvälisen kattojärjestön IFLA:n (International Federation of Library Associations and Institutions) myöntämät todistukset tutkinto-ohjelman kolmelle opiskelijalle. Palkitut opiskelijat olivat Suvi Levonen, Emma Lahtinen sekä Kirsi-Maria Välimäki.

Palkitsemisperusteena oli opiskelijoiden osallistuminen vuoden 2020 IFLA ENSULIB:n (Environment, Sustainability and Libraries Special Interest Group) kansainväliseen Green Library Award –palkintoraatiin. Vuodesta 2016 jaettu palkinto keskittyy nimestään huolimatta laajasti kestävän kehityksen teemoihin, ei pelkästään kestäviin ympäristötekoihin. ENSULIB pyrkiikin muistuttamaan, että vihreä ja vastuullinen kirjasto on toimija, joka keskittyy niihin liittyviin palveluihin, aktiviteetteihin, tapahtumiin, kirjallisuuteen ja hankkeisiin, jotka osoittavat kirjastojen sosiaalisen roolin ja vastuun ympäristön kestävän kehityksen johtajina.

Palkintoraatiin osallistumisen haasteeseen oli helppoa tarttua tutkinto-ohjelmana, toteuttaahan se yhtä aikaa sekä SeAMKin strategiaa ja arvoja että ammattikorkeakoulututkinnoille asetettujen yleisten kompetenssien ja tutkinto-ohjelmakohtaisten kompetenssien toteutumista. Raatilaisuus tarjosi osallistujilleen yhtä lailla eväitä kansainvälistymiseen, verkostoitumiseen ja projektityöskentelyyn kuin substanssinsa osalta alan vastuullisen toiminnan ja kestävän kehityksen osaamisen syventämiseen. Iloksemme yhteistyö IFLA: n kanssa myös jatkuu ja vuoden 2021 raatiin haetaan taas pian mukaan innokkaita opiskelijoita.

Kokemukset kansainvälisestä yhteistyöstä tutkinto-ohjelman sekä opiskelijoiden osalta on koottu SeAMK Liiketoiminnan ja kulttuurin uuteen “Luovaa liiketoimintaa, kestävää kulttuuria” kokoomateoksen artikkeliin “Kestävää kehitystä ja kansainvälisyyttä – Kirjasto- ja tietopalvelualan tutkinto-ohjelman opiskelijat IFLA Green Library Award -palkintoraadissa.”

Kuva: IFLA:n todistus on mukava lisä opiskelijan ansioluetteloon.

Satu Salmela
Lehtori
SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri