SeAMKin insinööriopiskelijoille tarjolla DI-koulutuksen matematiikkaa | Julkaisut @SeAMK

SeAMKin insinööriopiskelijoille tarjolla DI-koulutuksen matematiikkaa

kategoria: 2017, Muut artikkelit

SeAMK järjestää ensi syksystä alkaen Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) matematiikan kursseja 15 opintopisteen verran. Kurssit ovat TTY:n diplomi-insinöörikoulutuksen matematiikan perusopinnot eli se oppimäärä, mikä matematiikkaa opiskellaan kandidaattitutkintoon. Kurssit tarjotaan SeAMKin insinööriopiskelijoille vapaasti valittavina opintoina.

Näitä matematiikan kursseja SeAMKin opiskelija voi hyödyntää esimerkiksi, jos hakeutuu ja pääsee TTY:n DI-maisteriopiskelijaksi SeAMKissa suorittamansa insinööritutkinnon jälkeen. Kurssit hyväksiluetaan suoraan TTY:n opinnoiksi.

TTY:n matematiikan kursseja pääsee opiskelemaan SeAMKissa toisena opintovuotenaan. Silloin järjestetään seitsemän opintopisteen laajuinen kurssi Insinöörimatematiikkaa 1, 2, 3. Kolmantena vuonna voi opiskella kaksi muuta kurssia: Insinöörimatematiikkaa 4 ja Todennäköisyyslaskenta. Molemmat ovat neljän opintopisteen suuruisia.

– TTY:n matikankurssit ovat matikkaa matikan puhtaassa merkityksessä. Se on enemmän abstraktia, kun ammattikorkeakoulumatikka on puolestaan käytännönläheistä ja sovelluskeskeistä, kertoo matematiikan yliopettaja Pasi Mikkonen SeAMKista.

Mikkonen opettaa SeAMKissa myös TTY:n matematiikan kurssit. TTY:llä tehdään näiden kurssien tenttikysymykset ja kurssiarvostelut.

Teksti:

Terhi Kallio