SeAMK River Bänd loisti Sorsanpesän hämärässä | @SeAMK-verkkolehti

SeAMK River Bänd loisti Sorsanpesän hämärässä

kategoria: 2019, Muut artikkelit

SeAMKin henkilökunnan muodostama SeAMK River Bänd eli SRB esiintyi odotetusti organisaation pikkujouluillassa hotelli Sorsanpesässä 22.11.2019. Tätä bändiä odotetaan aina kuin joulupukkia. Myös bändin esiintymistä voi verrata joulupukkiin. Molemmat kun yleensä tekevät yhden, mutta sitäkin näkyvämmän ja toimivamman keikan joulukaudella.

SRB on ja vaikuttaa Seinäjoella. Mutta joulupukki ei ole vielä Seinäjoelle muuttanut Seinäjoen kaupungin kehitysyhtiön INTO Seinäjoen kovasta yrityksestä huolimatta. SRB:n (2019) kokoonpanossa esiintyivät Tapio Varmola (laulu), Seliina Päällysaho (basso), Sami Perälä (kosketinsoittimet), Jorma Mettälä (kitara) ja Osmo Mäkiniemi (rummut).

Ja sillä katso; valo tuli Sorsanpesän hämärään. SeAMK River Band loisti hämärässä kuin Maustetytöt, joskaan SRB:n kappaleissa oli työn ja yhteistyön iloa positiivisella otteella. Lumettoman marraskuun ja Maustetyttöjen synkkyys olivat kaukana poissa SRB:n lavaesiintymisestä.

Haastavaa akustiikkaa

Sorsanpesällä oli paikalla satoja kuulijoita, vaikka samoihin aikoihin Kolmas nainen oli tarjolla Seinäjoen Rytmikorjaamolla. SRB:n esitys toimi pikkujouluillassa hyvin hotelli Sorsanpesän arkkitehtuurillisesti uniikissa ja akustiikalle haastavassa ympäristössä.

Rummut toimivat hyvin, mutta kitaran kuuluvuus olisi voinut olla parempi. Sen sijaan basisti Seliina Päällysahon basson soundi oli sävähdyttävä. Siitä kuului tietynlainen ammattilaisuus 1980-luvun tyttöbändin eli Carillon ajoilta. Tapio Varmolan laulu toimi tasokkaasti vankalla Jussit-kuorossa saadulla rutiinilla ja kokemuksella.

Kappaleista J. Karjalaisen ”Hän” sopi oikein hyvin pikkujouluillan tunnelmaan. ”SeAMKissa 2080-luvulla, ja opetan Framilla” oli puolestaan uusi avaus ja bändin oma sanoitus. Kamerakännykät loistivat illan tunnelmallisessa hämyssä, kun J. Karjalaisen ”Me ollaan sankareita” soi taustalla. Arttu Wiskarin ”Meidän biisi” ilmensi mallikkaasti me-henkeä ja SeAMKin yhteisöllisyyttä.

Yhteisöllisyyttä

Yhteenvetona SRB on hyvä osoitus siitä, miten työyhteisössä voi olla asiallisen hauskaa yhdessä olemista
sekä SeAMKin arvoja korostavaa yhteisöllisyyttä myös vapaa-aikana. Yhteisöllisyys on osa Maaseudun työhyvinvointia ja jaksamisesta. SRB edustaa osaltaan aitoa eteläpohjalaista kökkä- eli talkoohenkeä. Tähän asti ei kuitenkaan ole selvinnyt, paljonko SeAMK maksoi SRB:lle keikkapalkkiota?

SRB:n keikan jälkeen oli myös ”back stagen” aika. Senkin bändi oli huolella valmistellut, kuten tapoihin kuuluu. Harvemmin sitä ”back stagelle” pääsee bändejä katsomaan ja vertailemaan. Tämä oli toistaiseksi toinen kirjoittajan ”back stage visit”.

Noin kahdeksan vuotta sitten pääsin ”Kirjeen sulle kirjoootan” -muusikko Jussi Asun kanssa kitaristi Jorma Kaukosen ”back stagelle” Vaasan Ritzissä. Tuolloin luovutimme Jorma Kaukoselle Ylistaron Kaukosten sukuviirin. Jorma Ludwik Kaukonen (Jr.) tunnetaan erityisesti ”The Jefferson Airplane” –yhtyeestä, joka esiintyi Woodstockin legendaarisilla rock-festivaaleille noin 500 000 kuulijalle elokuussa 1969.

SRB:llä ja ylistarolaiset juuret omaavalla kitaristilegendalla on ainakin se ero, että Kaukosen Vaasan keikan jälkeen Ritzin takahuoneessa oli tarjolla vain kahvia ja voileipiä…

Risto Lauhanen (ex-DIDIVE-hanke)