SeAMK pistesijoille ampumajuoksussa Joupiskan metsissä | @SeAMK-verkkolehti

SeAMK pistesijoille ampumajuoksussa Joupiskan metsissä

kategoria: 2021, Muut artikkelit

Ennen hirvenmetsästyskauden pauketta Seinäjoen Hiihtoseura järjesti perinteisen puulaakiampumajuoksun Joupiskan ampumaradalla ja sen läheisessä metsämaastossa. Tapahtumaa ovat perinteisesti järjestäneet Kalle Lähdesmäki ja Mika Rinta-Keturi seinäjokisten ampumahiihtojunioreiden hyväksi ja lajin tunnetuksi tekemiseksi.

Moninaisten vaihteiden jälkeen SeAMK sai kokoon joukkueen, jossa avausosuuden juoksi Karri Kallio, kakkososuuden Jyrki Rajakorpi sekä ankkuriosuuden Risto Lauhanen. Kilpailun lomassa huomattiin, että SeAMK Ruoka edusti SeAMKia tässä arvostetussa kutsukilpailussa. Varsin lähellä oli myös se tilanne, että Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtajana pitkään ansioitunut kauppaneuvos Kalle Lähdesmäki olisi ollut SeAMKin joukkuessa ainakin yhden osuuden viestinviejänä.

Tärkeintä ei ole voitto, vaan jalo kilpa

Kilpailussa kukin osallistuja juoksi ensin 500 metriä. Sitten oli pienoiskiväärillä makuuammunta ampumahiihtotauluihin. Sen jälkeen juostiin uudelleen 500 metriä ja ammuttiin toisen kerran 50 metrin matkalta. Lopuksi juostiin 500 metrin metsälenkki maaliin. Mikäli kilpailijalle sattui ohilaukaus, merkitsi se muutaman kymmenen metrin mittaista sakkokierrosta.

Kilpailun voitti Ilkka-Pohjalainen. Toiseksi tuli Seinäjoen Energia ja kolmanneksi Pirjon Pakari. SeAMKin joukkue sijoittui seitsemänneksi eli pistesijoille. Karri sai leikkimielisessä kisassa yhden sakkokierroksen ja Jyrki kaksi. Risto selvisi ilman sakkokierroksia. Kuluvan vuoden rynnäkkökivääriammunnat Niinisalossa ja Kauhavalla ovat tuoneet tiettyä perusvarmuutta Riston ampumasuorituksiin.

Karri voitti juoksussa Riston noin minuutilla, ja Risto Jyrkin noin minuutilla. Tärkeintä puulakikisassa on osanotto ja jalo kilpa. Kisan jälkeen Risto ei isommin puhaltanut, kun kisa sujui noin 7 minuutin kilometrivauhdilla ja alle 120-tason keskisykkeellä. Myös Karri ja Jyrki menivät kisan alhaisilla sykkeillä.

Metsässä palkinnot ja iltapalaa

Kilpailun jälkeen parhaat palkittiin pokaalein. Kaikki osallistujat palkittiin Pirjon Pakarin kauraleivillä. Kisaravintolassa tarjottiin grillimakkaroita, kuumaa mehua ja kahvia sekä Pirjon Pakarin leipomia sokerimunkkeja. Hannu Malmivaaran yritys on ollut yksi tapahtuman keskisistä tukijoista.

Muilta osin Joupiskan syksyinen metsä antaa lepoa ja vihreää hoivaa varsinkin niille, jotka ovat toimistolla etätöissä. Koronapandemian jälkeen saatat istua parin muun kanssa Teams-palaverissa pienessä neuvotteluhuoneessa, kun työkaverisi istuu samassa palaverissa yksin omassa työhuoneessansa tai kotona.

SeAMKin ampumajuoksujoukkue

Kuva. SeAMKin ampumajuoksujoukkueessa olivat vasemmalta katsoen Risto Lauhanen, Karri Kallio (kesk.) ja Jyrki Rajakorpi. Kuva Marja Erkkilä.

 

7. SeAMK 2+1
Karri Kallio 1+0 9.54
Jyrki Rajakorpi 1+1 11.49
Risto Lauhanen 0+0 10.54

Taulukko. SeAMKin tulokset (lähde Seinäjoen Hiihtoseura).

Risto Lauhanen
joukkueenjohtaja, ampumajuoksija

Karri Kallio
ampumajuoksija

Jyrki Rajakorpi
ampumajuoksija

SeAMK ampumajuoksujoukkue