Polun kautta konetekniikan tutkinto-opiskelijaksi | Julkaisut @SeAMK

Polun kautta konetekniikan tutkinto-opiskelijaksi

kategoria: 2023, Muut artikkelit
#

Polkuopinnoissa suoritetaan tutkinto-opiskelijaryhmän mukana ensimmäisen vuoden opinnot ja, kun kasassa on 45 op, on opiskelijalla erillishakukelpoisuus tutkinto-opiskelijaksi. SeAMKin maakunnallisilla ryhmillä on tavoitteena tuottaa ammattilaisia ja osaajia yritysten ja organisaatioiden asiantuntijatehtäviin.

Konetekniikan insinööriopintojen polkuopintoryhmä aloitti opintonsa Kauhavalla viime elokuussa. Kauhavan ryhmässä aloitti 8 polkuopiskelijaa. Ryhmä on opiskellut viikoittain Kauhavalla to- ja pe-iltaisin ja luennot on striimattu Seinäjoelta.

Nyt kesäkuussa, tuosta kahdeksan hengen ryhmästä seitsemän opiskelijaa on päässyt ensimmäisen vuoden tavoitteeseen, ansainnut erillishakukelpoisuuden ja aloittavat toisen vuoden konetekniikan tutkinto-opiskelijoina tulevana syksynä.

Kaksi miestä istuu läppärin ja näytön äärellä.
Opiskelukaverit Tapani Kauppi ja Mikael Ojavainio Teknisen piirustuksen ja CADin kimpussa. ”Kaksi näyttöä on parempi kuin yksi”, toteaa Kauppi” (Kuva: Tiina Hietala).

Kauhavalainen Tapani Kauppi on yksi ryhmän opiskelijoista. Tapanilla on taustalla pitkä ura MSK Cabinsilla, tällä hetkellä Kauppi työskentelee tuotekehityksen proto-osastolla.

– Kauhavan opintoryhmä on tavannut tiiviisti viikoittain Kauhavan kaupungintalon luokkahuoneessa, vaikka etäopiskelumahdollisuus kotisohvaltakin oli mahdollisuus. Ryhmä on ollut elinehto opintojen etenemiselle. Moni olisi heittänyt pyyhkeen kehään kesken vuotta ilman tätä porukan vertaistukea. Ryhmä luo motivaatiota ja on ollut kantava voima tämän kuluneen vuoden. Tähän on sattunut porukka, joilla hyvin samanlainen työtausta ja yhteiset tavoitteet ja mahtavasti ollaan hitsauduttu yhteen heti alkuviikoista lähtien.

– Matemaattiset aineet ovat olleet haastavia, koska suurimmalla osalla ei ole yo-pohjaa, mutta opettajien opetusvideot ovat olleet kovassa käytössä tuntien jälkeen ja auttaneet oppimisessa.

Polkuopinnot ovatkin loistava mahdollisuus opiskelijalle, jolla on halua oppia uutta ja intohimoa muuntaa se tulevaisuuden mahdollisuuksiksi työelämässä. Seuraavat konetekniikan polkuopinnot alkavat syksyllä-23 Alavudella ja Kurikassa. Lue lisää täältä.

Tiina Hietala
Aluekehittäjä
SeAMK