Menesty muuttuvassa maailmassa | @SeAMK-verkkolehti

Menesty muuttuvassa maailmassa

kategoria: 2021, Muut artikkelit

Jatkuva oppiminen on menestystekijä, joka mahdollistaa yrityksissä osaajien sitouttamisen, koska se liittyy vahvasti työn merkityksellisyyteen. Taitaa sillä olla jotain tekemistä myös työn tuottavuuden kanssa. Tutkintotodistus ei aina ole välttämättömyys, osaamista karttuu työn ja opiskelun lisäksi harrastuksissa ja vapaa-ajalla. Tärkeää on tunnistaa ja tunnustaa osaaminen, joka voi mahdollistaa työllistymisen unelmaduuniin. Myös omia vahvuuksia vahvistavat lyhytkoulutukset voivat olla ratkaisu. Haluamme tehostaa yksilöllistä ohjausta myös nivelvaiheissa, esimerkiksi opiskelun tai työttömyyden ja työelämän välissä. Autamme lisäksi yritysten henkilöstöä jatkuvassa oppimisessa. Jatkuvaan oppimiseen sitoutuminen, ei vain yksilö-, vaan myös organisaatiotasolla, ja osaajien palkkaaminen voivat parantaa sekä veto- että pitovoimaa.

Jatkuvan oppimisen viisikossa on mukana viisi hanketta, mutta seikkailemassa meitä on useita. Kuva: Miska Lahtinen.

Yksilöllistä ohjausta osaamisen vahvistamiseen

Vielä tulevan lukuvuoden ajan kehitämme kannattelevaa ohjausta sekä valmistuville että Seinäjoki- Ilmajoki ja Etelä-Pohjanmaan seudun työllisyyden kuntakokeiluiden asiakkaille. Jatkuvan oppimisen mahdollisuuksista kiinnostunut voi pohtia yhdessä opinto-ohjaajan kanssa tulevia kuvioita, uranäkymiä ja erilaisia urakehitystä ja työllistymistä tukevia vaihtoehtoja. Yksilön mahdollisuuksien vahvistaminen tukee osaavaa ja kilpailukykyistä yhteiskuntaa. Kehitämme ohjausta yhteistyössä Seinäjoen kaupungin, ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa. Lisäksi Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ja Etelä-Pohjanmaan kauppakamari sekä Into Seinäjoki auttavat tavoittamaan alueemme yrityksiä. Yhteistyötä sekä SeAMKin muiden hankkeiden että Etelä-Pohjanmaan työllisyyden hankeverkoston kanssa jatketaan.

SeAMKin projektikoordinaattorit Sanna Valkosalo (vasemmalla) ja Sini Karjalainen (oikealla) vaihtoivat viestikapulaa elokuun alussa. Kuva Terhi Hirsimäki.

Jatkuvan oppimisen viisikko tarjoaa tukea

OK työmarkkinoilla -hanketta koordinoi Vaasan yliopisto, SeAMKin lisäksi opinahjoista ovat mukana Seinäjoen yliopistokeskus ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius. Opetus- ja kulttuuriministeriön jatkuvan oppimisen hankekokonaisuudesta on rahoitusta saanut Etelä-Pohjanmaalla useampikin koulutusorganisaatio, joiden kanssa yhdessä olemme muodostaneet Jatkuvan oppimisen viisikon. Syksyllä alkava opintopiiri on viisikon tarjoama maksuton palvelu kaikille opiskelusta kiinnostuneille. Opintopiiri on oivallinen paikka verkostoitua esimerkiksi avoimen ammattikorkeakoulun tai yliopiston opiskelijoille, ja tavata muita opintojen parissa ahertavia. Mukaan ovat tervetulleita myös tutkinto-opiskelijat, jotka kaipaavat kannustusta tai tukea opintoihin. Tsekkaa Opintopiirin aikataulu linkistä viisikon kotisivuilta. Lisäksi viisikko lähtee syksyllä kiertueelle yhdessä Ohjaamon kanssa välivuotta viettävien tavoittamiseksi. Jos haluat ottaa yhteyttä heti, yhteystietomme ovat Jatkuvan oppimisen viisikon kotisivuilla. Jatkuvassa oppimisessa merkityksellisiä ovat yksilölliset polut – ihmiset tekevät muutoksen – sinäkin!

Sini Karjalainen (31.7.2021 saakka) ja Sanna Valkosalo (2.8.2021 alkaen)
Projektikoordinaattorit
OK työmarkkinoilla

Hankkeen kotisivut.