Ruokaketjun kehittämisen tutkinto-ohjelmassa (YAMK) esiteltiin ensimmäinen agrologitaustainen opinnäytetyö | Julkaisut @SeAMK

Ruokaketjun kehittämisen tutkinto-ohjelmassa (YAMK) esiteltiin ensimmäinen agrologitaustainen opinnäytetyö

Yamk-opintoihin kuuluu 30 op laajuinen työelämälähtöinen opinnäytetyö. Marraskuussa pidettiin ensimmäinen Ruokaketjun kehittäminen, agrologi (yamk) -opinnäytetyöseminaari. Hanna Helanderin opinnäytetyön “Maatalousyritysten kehittämisen huomiointi kunnissa ja kehitysyhtiöissä: Maaseutuhallinnon, kehitysyhtiöiden ja maatalousyrittäjien näkemyksiä” tilaajana oli Into Seinäjoki Oy.

Työn tavoitteena oli selvittää, miten maatalousyritysten kehittäminen on otettu kunnissa ja kehitysyhtiöissä huomioon ja millaisia palveluita ne tarjoavat maatalousyrittäjille. Into Seinäjoen edustajan Jenni Kosken mukaan työstä saatiin arvokasta tietoa Into Seinäjoen toiminnan tarkasteluun ja kehittämiseen. Helander on työssään MTK-Etelä-Pohjanmaalla ollut tiiviisti tekemisissä maatalousyrittäjien kanssa, joten maatalousyritysten kehittäminen on hänelle tuttua. Helander mainitsee, että opinnäytetyön kautta hän sai syvennettyä tietämystään kuntien ja kehittämisyhtiöiden maatalousyrittäjille tarjottavista kehittämispalveluista. Seuraavan kerran Ruokaketjun kehittäminen-ohjelma alkaa syksyllä 2018 agrologitaustaisten opiskelijoiden voimin.

Teksti:

Margit Närvä
yliopettaja, SeAMK Ruoka