Ruokakarkelot – herkuttelijan paratiisi | @SeAMK-verkkolehti

Ruokakarkelot – herkuttelijan paratiisi

Ruokakarkelot.jpg

Noin viikko sitten Seinäjoen Lakeudenpuisto sai uuden ilmeen, kun sinne rakentui toista kertaa koko perheen Ruokakarkelot-lähiruokatapahtuma. Lauantaina 25. elokuuta aamukuudelta puistoon kurvasi useampi rekkakuorma täynnä muun muassa äänentoistolaitteita, somisteita, penkkejä ja pöytiä. Aamutuntien aikana puistoon rakennettiin esiintymislava, ruokailupaikkoja sekä pystytettiin näytteilleasettajien telttoja, anniskelualue ja muuta infraa. Kaiken kruunasivat karkelohenkiset koristeet ja somisteet.

Etelä-Pohjanmaa on Ruokaprovinssimaakunta ja raaka-aineiden alkulähde. Ruokakarkeloiden tapahtumakonseptin tarkoituksena on ruokaprovinssiin pohjautuen tarjota kävijöille makuelämyksiä maakunnasta, kehittää paikallista ruokakulttuuria sekä nostaa esiin maakunnan ruokamatkailutarjontaa. Myyjät olivat valmiiksi miettineet tapahtuman konseptiin sopivat annokset, joita jokainen malttoi ostaa ja niitä myös jaksoi syödä vaikka useamman erilaisen. Paikallista ruokakulttuuria kehitettiin myös tapahtumaan rakennetulla anniskelualueella, josta ammattitaitoon tai omiin makumieltymyksiin perustuen kukin saattoi käydä ostamassa annokseensa sopivan juoman.

Aurinkoinen sää ja herkulliset tuoksut vetivät alueelle suuren yleisön järjestäjien riemuksi. Voi kai sanoa, että reilut 20 alueellista yritystä tuotteineen, esiintymislavan aikuisia ja lapsia viihdyttävät ohjelmat ja piknikmahdollisuus loivat varsinaisen herkuttelijan syyskesäisen paratiisin. Tapahtumasta jäi hyvä mieli sekä vieraille että järjestäjille itselleen. Tapahtumassa tehtiin menestyksekästä yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa ja siitä kiitos Preppaamo-hankkeelle, Käsi- ja muotoilukoulu Näpille sekä Etelä-Pohjanmaan Kaverikoirille.

Ruokakarkelot 1.jpg

Tapahtuman taustalla on SeAMK Ruoka-yksikön ja Into Seinäjoen yhteisesti toteuttama Ruokamatkailun kehittämishanke. Hankkeen tavoitteisiin kuuluu vahvistaa Ruokamaakunta-profiilia matkailijoille houkuttelevana vaihtoehtona sekä mm. parantaa alueen ruokamatkailutarjontaa ja lisätä lähellä tuotetun paikallisen ruuan arvostusta. Hanketta rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Ruokamatkailun kehittämishanke, SeAMK Ruoka

Elina Huhta, projektipäällikkö
Ilkka Latomäki, markkinoinnin lehtori

Tulevat tapahtumat ja lisätiedot: www.ruokaprovinssi.fi
Facebookissa www.facebook.com/ruokaprovinssi/