Mannerheim-menu valmisteilla
Opinnäytetyön aiheeksi
Syyskuussa 2015 Suomen marsalkka Mannerheimin perinneseura vieraili Seinäjoella. Seura laski seppeleen Mannerheimin näköispatsaalle ja ruokaili Almassa. Seinäjoella on myös Alvar Aallon suunnittelema Suojeluskunta- ja Lotta Svärd museo.
Kun lisäksi mm. Seinäjoen kaupungin tukema Tammisunnuntain 100-vuotismuistojuhla lähestyy, päätti alan perinneväki ehdottaa Mannerheim-menun laatimista SeAMKille opinnäytetyön aiheeksi. Onhan marsalkka Mannerheim sitä paitsi yksi tunnetuimmista kulinaristeistamme. Sotahistorian perinnetapahtumat ja kunniakäynnit Mannerheimin näköispatsaalla ovat jatkossakin osa Seinäjoen elämänmenoa.
Ruokamatkailun tueksi
SeAMKin Ruoka-yksikön restonomiopiskelija Emma Malli valmistelee parhaillaan opinnäytetyössään Mannerheim-menuta. Emma Malli hyödyntää mm. Mannerheimia koskevia historia- ja keittokirjoja. Tarkoitus on, että valmistuvan opinnäytetyön lopputulos jää elämään ja tukemaan Seinäjoen ruokamatkailua ja -elämyksiä. Menun pilotointi ja arviointi ovat vielä kesken. Näin ollen lopullisesta menusta uutisoidaan myöhemmin.
Emma Mallin työtä ohjaa lehtori Eliisa Ylinen. Työelämän kommentoijina ja tilaajina ovat toimineet Vapaussodan ja Itsenäisyyden Etelä-Pohjanmaan Perinneyhdistyksestä puheenjohtaja, eversti evp Jorma Jokisalo sekä Mannerheimin perinneseurasta Juha Levonen ja Risto Lauhanen. Heidi Ylikoski edustaa Hotelli-Ravintola Almaa menu-projektissa.
Teksti:
Emma Malli
Restonomiopiskelija, SeAMK Ruoka
Risto Lauhanen
erityisasiantuntija, TKI, SeAMK Ruoka
Eliisa Ylinen
lehtori, SeAMK Ruoka
Kuvassa: Suomen Marsalkka Mannerheimin perinneseura laski seppeleen Mannerheimin näköispatsaalle 26.9.2015 Seinäjoella. Kunniavartiossa Jorma Kangasluoma ja Risto Lauhanen (oikealla). Kuva: Juha Levonen