Kestävä digitaalinen kaksoissiirtymä -hanke starttasi SeAMKissa | Julkaisut @SeAMK

Kestävä digitaalinen kaksoissiirtymä -hanke starttasi SeAMKissa

#

Kaksi suurta megatrendiä kattava hanke starttasi elokuun alussa Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Kestävä digitaalinen kaksoissiirtymä -hankkeen toimenpiteet koskevat Seinäjoen seudun kehittymistä kohti kestävää ja innovatiivista kaupunkiekosysteemiä. Käytännön toimenpiteitä ovat alueen digitaalisuusasteen kartoitus, sekä nykytilananalyysi vihreän siirtymän kehityskulusta. Analyysin ja digikartoituksen pohjalta luodaan etenemissuunnitelma alueen kehittymiselle. Toimenpiteiden kautta järjestetään myös erilaisia keskustelutilaisuuksia, teemaviikkoja, työpajoja ja pilotointeja. Tavoitteena on osallistaa alueen ekosysteemin yritystoimijoita laajasti, mutta myös lisäksi opiskelijoita, kansalaisia sekä sidosryhmiä.

Tulevaisuus on kestävä, ja meidän tulee pysyä kehityksen kelkassa mukana. Lähitulevaisuudessa monet yritykset ovat suuren digiloikan edessä. Uudet teknologiat, digitaalisuus ja kestävyyden näkyminen arvoketjussa kirkastuvat tulevaisuudessa entistä voimakkaammin. Yritys, joka panostaa jo nyt vastuullisiin valintoihin saa myös kilpailuvalttia oman yritystoimintansa kestävyydestä asiakaskunnan silmissä. Sillä vastuullisuus on juuri nyt pop.

Hankkeen ensimmäinen keskustelutilaisuus “Tehoa tuotantoon robotiikalla” järjestetään 28.9.2023, klo 14.30–16.00 (SeAMK, Frami F, auditorio F209). Vastinpareina keskustelussa ovat Kometoksen edustaja Tuomas Paloviita ja Linseedin edustaja Annemari Hahto. He keskustelevat cobottien käyttömahdollisuuksista ja automaatioasteen nostamisesta. Ilmoittaudu mukaan tästä!

Merja Mäkipelkola
Projektipäällikkö, Kestävä digitaalinen kaksoissiirtymä
Kestävät Ruokaratkaisut
SeAMK

Kirjoittaja työskentelee SeAMKin Kestävät Ruokaratkaisut tiimissä paremman ja vastuullisemman ruokaketjun puolesta.

Kestävä digitaalinen kaksoissiirtymä-hanke on Euroopan unionin sekä Seinäjoen kaupunkiekosysteemin osarahoittama hanke. Hankkeen toteutusbudjetti on 217 011 €, sekä toteutusaika 8/23–9/25.