Hankkeella parannetaan maatilojen kilpailukykyä | @SeAMK-verkkolehti

Hankkeella parannetaan maatilojen kilpailukykyä

Rohkaisua maatilojen teknologisiin investointeihin

SeAMK Ruoka ja koulutuskeskus Sedu käynnistivät toukokuussa 2017 Ilmajoella Agroteknologia tehokäyttöön -hankkeen Manner-Suomen maaseutuohjelman rahoituksella. Koulutushanke toimii Etelä-Pohjanmaan Ely-keskuksen sekä vapaaehtoisten maatilojen rahoituksella.

Hankkeen yleisenä tavoitteena on tukea ja edistää eteläpohjalaista ruokaprovinssia sekä parantaa kohdealueen maatilojen kilpailukykyä ja ympäristönsuojelua. Hanketason tavoitteena on nostaa Etelä-Pohjanmaan alueella maatalousyrittäjien ja urakoitsijoiden osaamistasoa uuden teknologian käyttäjinä. Hankkeen toimenpiteiden tavoitteena on myös rohkaista maatiloja työtä tehostaviin ja helpottaviin, mutta samalla myös parhaimmillaan tilan taloutta parantaviin teknologisiin investointeihin.

Tutustumismatka Hannoveriin

Hankkeen yhtenä toimenpiteenä on koulutusmatka Agritechnica-messuille marraskuussa 2018. Maailman suurimmalla maatalouskonenäyttelyssä on liki 3 000 näytteille asettajaa. Pari vuotta sitten näyttelyssä kävi yli 400 000 vierasta. Saksan Hannoverin näyttelystä saa hyvän kuvan, kun kuvittelee kiertävänsä läpi parin päivän aikana noin 30 Seinäjoki Areenan hallia. Näyttely kestää viikon. Saksalainen neuvontajärjestö DLG on järjestänyt näitä messuja jo 130 vuoden ajan.

Agroteknologia tehokäyttöön –hankkeen noin 20 hengen koulutusmatkasta voit lukea lisää SeAMKin joulukuun verkkolehdessä.

Teksti:

Risto Lauhanen
erityisasiantuntija, TKI, SeAMK Ruoka

Jori Lahti
projektipäällikkö, SeAMK Ruoka

Jussi Esala
yliopettaja, SeAMK Ruoka

Juha Tiainen
lehtori, SeAMK Ruoka

VIETY_Lauhanen_Hankkeella parannetaan_Kuva_SU_01.jpg

Kuvateksti: Maailman suurin maatalouskonenäyttely järjestetään Saksan Hannoverissa. Kuva Risto Lauhanen.