Food Ingredients Europe -messut Frankfurtissa | Julkaisut @SeAMK

Food Ingredients Europe -messut Frankfurtissa

Matka Saksaan Frankfurtiin Food Ingredients Europe -messuille oli osa EAKR-rahoitteista Paikalliset proteiinit kansainvälisten innovaatioiden lähteenä -hanketta. Messut järjestettiin 30.11.-2.12.2021 ja ne olivat ensimmäiset suuren kokoluokan ruoka-alan messut Euroopassa koronapandemian aikana. Yritykset olivat pääosin erilaisia ingredientti- ja pienlaitevalmistajia sekä tuotekehitykseen ja tutkimukseen keskittyviä toimijoita. Messuille oli mahdollista osallistua myös etäyhteyden kautta erilaisiin seminaareihin ja virtuaalitapaamisiin, mutta oli hienoa päästä paikan päälle näkemään yrityksiä ja keskustelemaan eri toimijoiden kanssa.

Matkan tavoitteena oli verkostoitua ja nähdä, mitä kaikkea maailman elintarvikemarkkinoilla on tällä hetkellä tarjolla. Tarkoitus oli löytää erilaisia proteiinilähteitä, joita voitaisiin käyttää jatkokokeiluissa Paikalliset proteiinit kansainvälisten innovaatioiden lähteenä -hankkeen aikana sekä muissa tulevissa proteiinien jatkokehitykseen liittyvissä hankkeissa. Proteiinitarjontaa oli hyvin runsaasti monilta eri yrityksiltä ja keskusteluja kasviproteiininäytteiden toimittamisesta käytiin useamman toimijan kanssa. Lisäksi kartoitettiin mahdollisuuksia saada entsyyminäytteitä hankkeen tutkimuksiin ja tuleviin yritysyhteistöihin. Keskusteluja käytiin kansainvälisesti toimivien yritysten, kuten esimerkiksi ingredienttivalmistajien Beneon ja Brenntagin kanssa.

Messuilla proteiinimarkkinoiden suuri merkitys ja kysyntä oli havaittavissa selvästi, kun niihin keskittyviä toimijoita oli niin paljon esillä. Yhtenä suurena valttina toimijoilla olivat proteiinien funktionaaliset ominaisuudet ja tuotekehitysmahdollisuudet. Messuilta saatujen kontaktien kanssa jatketaan keskusteluja mahdollisesta yhteistyöstä Paikalliset proteiinit kansainvälisten innovaatioiden lähteenä -hankkeeseen liittyen sekä tulevaisuudessa mahdollisten proteiinijakeisiin liittyvien jatkohankkeiden myötä.

Joni Viitala
TKI-asiantuntija
PIKI-hanke (Paikalliset proteiinit kansainvälisten innovaatioiden lähteenä)
SeAMK

Artikkeli on osa EAKR-rahoitteista Paikalliset proteiinit kansainvälisten innovaatioiden lähteenä -hanketta.