Varainkeruun tuloksia - kiitos lahjoittajille | @SeAMK-verkkolehti

Varainkeruun tuloksia - kiitos lahjoittajille

kategoria: 2021, Asiantuntijablogi

Vuonna 2018 ammattikorkeakoulut toteuttivat varainkeruukampanjan. SeAMK menestyi tässä erinomaisesti teidän lahjoittajien ansiosta. Kampanjan avaushetkellä 4.3.2018 kerroimme, että yhteinen tavoitteemme on varmistaa maakunnan myönteinen tuleva kehitys ja alueen kilpailukyky sekä tuottaa osaajia maakunnan yrityksiin ja yhteisöihin ja rohkenimme myös kertoa, että lähdemme tavoittelemaan miljoonaa euroa.

SeAMKin varainkeräys tuotti 1 215 231 euroa, mikä oli seitsemänneksi suurin 23 ammattikorkeakoulun joukossa. Lisäksi saimme valtion vastinrahoitusta tämän ansiosta 1 239 469,89 euroa.

Lupasimme käyttää varainkeruun varoja uuden osaamisen rekrytoimiseen maakunnan kannalta keskeisiin painoaloihin. Näin olemme myös tehneet eikä lahjoitusvaroja ole vielä läheskään kulutettu. Haluamme tässä kirjeessä kertoa, mihin olemme toistaiseksi käyttäneet varainkeruun varoja.

Varainkeruun alkuhetkellä 2018 SeAMKista oli valmistunut 15 000 korkeakoulututkinnon suorittanutta. Tänään valmistuneita on jo yli 18 000 ja heistä yli 60 % sijoittuu omaan maakuntaan joko palkkatöihin tai ryhtyy yrittäjäksi. Meidän strategian visio on Kansainvälinen, yrittäjähenkinen SeAMK – Paras korkeakoulu opiskelijalle. Visiot eivät aina toteudu mutta tämä toteutui, kun viime vuonna valmistuneet opiskelijat arvioivat Seinäjoen ammattikorkeakoulun Suomen parhaimmaksi ammattikorkeakouluksi opiskelijatyytyväisyyden osalta.

Koronapandemia on kurittanut niin teitä kuin meitä ja toivomme teille voimia ja menestystä selvitä tästä tilanteesta eteenpäin. Olemme myös SeAMKissa vuoden verran joutuneet olemaan enemmän tai vähemmän etämoodissa. Tämä on tarkoittanut digiloikkaa kaikissa toiminnoissa, niin opetuksessa, TKI-toiminnassa kuin tukipalveluissa. Sekä opiskelijoiden että henkilökunnan osalta toivomme mahdollisimman nopeaa paluuta normaaliin, koska opintojen eteneminen ja hyvinvointi on huomattavasti haasteellisempaa tässä ajassa.

Terveellisen ja aurinkoisen kevään ja kesän toivotuksin,

Elina Varamäki
vararehtori