Rehtorin tervehdys:SeAMK on Suomen paras AMK | @SeAMK-verkkolehti

Rehtorin tervehdys: SeAMK on Suomen paras AMK

kategoria: 2021, Asiantuntijablogi

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on monella indikaattorilla hyvin hoidettu korkeakoulu. On ollut erittäin mieluisaa siirtyä uusiin saappaisiin tilanteessa, jossa ammattikorkeakoulun asiat ovat niin monella mittarilla hyvin. Tärkein indikaattori on varmasti se, että meiltä valmistuneet opiskelijat rankkasivat vuonna 2020 SeAMKin Suomen parhaaksi ammattikorkeakouluksi kansallisessa opiskelijatyytyväisyyskyselyssä.

Korkeakoulukenttä ei kuitenkaan ole yksinkertainen. Opiskelijoista käydään kovaa kisaa eikä toiminnan kehittämisen resursseja ei koskaan ole liikaa. Kaiken kukkuraksi toimintaympäristökin muuttuu kenties nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Oman ajoittain karvaan mausteensakin kokonaisuuteen on tuonut myös toimiminen poikkeusoloissa.

Varainhankinnassa kerätty pääoma on osoittautunut kullanarvoiseksi toimintamme kehittämisessä. Olemme muun muassa pystyneet rekrytoimaan erinomaisia asiantuntijoita, joiden osaaminen säteilee koko maakunnan hyödyksi. Varainhankinta on ollut erittäin merkityksellinen strategiamme toteuttamisen ja toimintamme kehittämisen näkökulmasta. Haluankin kiittää lahjoittajia siitä, että olette panostaneet alueen osaamisen tason nostoon. Olen varma, että monipuolistuvan TKI-toiminnan lisäksi pystymme tulevaisuudessa kouluttamaan entistä parempia asiantuntijoita alueen elinkeinoelämän käyttöön.

Tulevaisuuden ennustaminen ei ole helppoa. Parhaatkin ennustukset saattavat mennä uusiksi, kun globaalin pandemian kaltaiset mustat joutsenet ilmestyvät horisonttiin. SeAMKin strategia on tunnistanut erinomaisesti tulevaisuuden kehitystrendejä maakunnan kehityksen kannalta. Strategiset panostukset ovat olleet mahdollisia muun muassa varainhankinnan rahoituksen ansiosta. Toimintaympäristön muuttuessa nopeasti täytyy alueen korkeakoulun olla kehityksen harjalla. Meillä SeAMKissa siihen on tällä hetkellä hyvät edellytykset.

Jaakko Hallila
rehtori, Seinäjoen ammattikorkeakoulu