Paras korkeakoulu myös etäopiskelijalle

kategoria: 2020, Asiantuntijablogi
#

Keväällä siirtyminen etäopetukseen tapahtui todella ripeässä aikataulussa, ja silloin tilanne vaati paljon normaalia enemmän luovia ratkaisuja sekä venymistä. Tällä hetkellä etäopetuksessa on pääpiirteissään käytössä yhtenäiset työkalut, ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun opettajille tarjoama digituki on tasokasta. Digituen tarjoamista edesauttaa jo viime vuonna tehty kauaskantoinen päätös panostaa digipedatiimiin. Tämä on osoittautunut melkoiseksi onnenpotkuksi koronavuotta ajatellen. Teknisiin välineisiinkin olemme panostaneet tämän vuoden aikana. Luonnollisesti edelleenkään tilanne ei ole täysin normaali. Etäopetus vaatii venymistä ja sopeutumista sekä opettajilta että opiskelijoilta. Pääpiirteissään olen kuitenkin todella ylpeä siitä, miten asiat ovat sujuneet kokonaisuudessaan.

Huolta on kannettu poikkeustilanteessa myös opiskelijoiden hyvinvoinnista ja mielenterveydestä. Tämä on asia, johon SeAMKissa on niin ikään tartuttu. SeAMK on palkannut opintopsykologin. Pyrimme tarjoamaan opiskelijoillemme monipuolista tukea, niin että ongelmat eivät kulminoituisi mielenterveysongelmina. Opetuksen laatua tarkastelemme myös luonnollisesti. Jokaisen opintojakson päätteeksi keräämme palautteen, jossa laatua valvotaan. Opettajillamme on laaja pedagoginen vapaus valita parhaaksi katsomansa menetelmät. Mikäli tietoomme tulee, että opetuksen sisältöön ei olla oltu tyytyväisiä, selvitämme yhteistyössä opettajan kanssa parhaan tavan kehittää opetusta.

SeAMKin visio on olla paras korkeakoulu opiskelijalle. Tämä ei ole meille ainoastaan tavoite paperilla, vaan asia, johon panostamme päivittäin. Näin etäopiskelun aikana tavoitteenamme on olla myös paras korkeakoulu etäopiskelijalle.

Jaakko Hallila
rehtori, toimitusjohtaja
Seinäjoen ammattikorkeakoulu