Koronapandemian vaikutuksia SeAMKin tapahtumiin | @SeAMK-verkkolehti

Koronapandemian vaikutuksia SeAMKin tapahtumiin

kategoria: 2021, Asiantuntijablogi

Koronapandemia vaikutti SeAMKin toimintaan vuonna 2020 monella tapaa merkittävästi. Ulkoisten sidosryhmien tapahtumia järjestettiin lähes 30 % vähemmän vuonna 2020 kuin vuonna 2019. Vuonna 2019 ulkoisia tapahtumia oli verkkosivun mukaan 44 kpl.

Tarkastelussa oli ulkoisille sidosryhmille järjestettävät tapahtumat verkkosivujen tapahtumakalenterin pohjalta. Tapahtumakalenteri ei sisällä kaikkia ulkoisten sidosryhmien tapahtumia, sillä osa kohdennetuista tapahtumista on muissa medioissa.

Keväällä perumisia, syksyllä verkkoon

Maaliskuun 2020 sulkutilan vuoksi maalis-toukokuussa pystyttiin järjestämään vain kaksi tapahtumaa. Sulkutila vähensi paitsi kevään myös koko vuoden tapahtumia. Tapahtumia suunnitellaan vuoden eri aikoina, ja monelle syksyn tapahtumalle luodaan pohja keväällä.

Syksyllä 2020 osa tapahtumista siirtyi verkkoon. Esimerkiksi marraskuussa 2020 järjestettiin seitsemän tapahtumaa (vrt. marraskuussa 2019 SeAMKissa oli kaksi tapahtumaa). Monet tapahtumista olivat virtuaalisia messuja tai kouluvierailuja. Viimeksi mainitut ovat aiemmin toteutettu sopien vierailusta luokan tai koulun kanssa, jolloin ne puuttuvat edellisvuoden vertailuluvusta.

Lisäksi hankkeet ovat jonkin verran toteuttaneet myös tapahtumia vuoden aikana. Nekin ovat olleet pääosin verkossa, mutta joitakin pystyttiin kesällä tai alkusyksystä pitämään pienimuotoisesti myös livenä.

Vuonna 2021 tapahtumien määrä kasvaa

Alkuvuosi 2021 näyttää tapahtumien osalta vauhdikkaalta. Tapahtumia ollaan pyritty tuomaan laajemmin SeAMKin nettisivujen kalenteriin, jolloin ihmiset saisivat tiedon selkeästi sivuiltamme tänä poikkeusaikana.

Monet tapahtumat ovat nyt onnistuneesti saatu luotua verkkoympäristöön ja SeAMKin tapahtumakalenterissa on tällä hetkellä 42 tapahtumaa vuodelle 2021. Osa näistä tapahtumista on loppuvuoden 2021 tapahtumia. Lisää on vielä myös tulossa.

SeAMKin tapahtumiin pääsee tutustumaan täältä: Tapahtumat | SeAMK

Outi Kemppainen, viestintä- ja markkinointipäällikkö, SeAMK
Annika Pollari, web-suunnittelija, SeAMK