SeAMK isännöi DEVISE-hankkeen henkilökuntavaihtoa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) isännöi DEVISE henkilökuntavaihtoa 1.-2.10.2019. Vieraiksi henkilökuntavaihtoon saapuivat projektipartnerit Belgiasta, VOKA – Chamber of Commerce West Flanders sekä Romaniasta, ADRVEST – Regional Development Agency of the West Region Romania.

DEVISE henkilökuntavaihdon vierailukohteet määräytyvät hankkeessa yhteisesti kootun Good Practices-paketin pohjalta. Kukin projektipartneri on tutustunut jokaisen yhteistyöalueen esittämiin hyviin käytäntöihin ja valinnut sieltä itseään eniten kiinnostavat kohteet. SeAMKin esittelemät hyvät käytännöt ovat Projektipaja sekä Regional Manufacturing Digital Innovation Hub IoT-Compass.

DEVISE henkilökuntavaihto vie hankkeessa työskentelevät SeAMKilaiset Juha Palomäen ja Saara Nuottajärven marraskuussa 2019 ensin Belgiaan, West Flandersiin ja sitten Espanjaan, Santanderiin.

Laboratoriot tekivät vaikutuksen

Ensimmäisenä päivänä vieraille esiteltiin edellä mainitut hyvät käytännöt ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun TKI-toimintaa. Lisäksi kerrottiin Digital Innovation Hubista (DIH). Aiheet saivat kiinnostuneen vastaanoton ja vieraiden kanssa käytiin vilkasta keskustelua.

Vieraat vietiin tutustumiskierrokselle ammattikorkeakoulun laboratorioihin. Moderni tekniikka sekä yhteistyö alueen yritysten kanssa innosti ja inspiroi. Erityisesti Bio- ja elintarviketekniikan laboratorio sekä Kone- ja tuotantotekniikan laboratorio herättivät kiinnostusta.

DEVISE-projektipartnerit tutustumassa Seinäjoen ammattikorkeakoulun laboratorioihin.

Yritysvierailut

Toisena päivänä ajettiin Lapualle tutustumaan Hydroll Oy:n toimintaan. Alkuun oli esitys yrityksen historiasta ja toiminnasta. Sen jälkeen päästiin tehtaan puolelle seuraamaan mäntätoimisten paineakkujen valmistuksen vaiheita. Lopuksi oli vielä varattu aikaa keskustelulle ja kysymyksille, joita oli herännyt.

Seinäjoella vieraat toivotettiin tervetulleiksi EPEC Oy:lle, jossa myös päästiin esittelyn jälkeen tutustumaan tehtaaseen ja koneenohjausjärjestelmien valmistukseen. Käynti oli mielenkiintoinen ja hyvä päätös kaikin puolin onnistuneelle henkilökuntavaihdolle.

DEVISE-hanke (Digital tech SMEs at the service of Regional Smart Specialisation Strategies) käynnistyi 1.6.2018, ja sen toiminnallinen vaihe päättyy marraskuussa 2020. Hankkeen päätavoitteena on lisätä vuoteen 2021 mennessä 15% teollisuutta palvelevien digitaalisen teknologian pk-yritysten lukumäärää alueella (esimerkiksi automaatio, IT, konsultointi). Hankkeessa työskentelevät projektipäällikkö Juha Palomäki (juha.palomaki@seamk.fi) sekä Saara Nuottajärvi (saara.nuottajarvi@seamk.fi).

Saara Nuottajärvi
SeAMK Tekniikka