Digitalisaatiosta pk-yritysten kasvuun vauhtia | @SeAMK-verkkolehti

Digitalisaatiosta pk-yritysten kasvuun vauhtia

Digivaattori-hankkeen koulutukset etänä vaikka osallistujan omalle koneelle

Digitaalisuus ja etäyhteydet jalkautuvat virtuaalisesti maakuntiin loka- ja marraskuun aikana. Tänä päivänä verkon välityksellä osallistuminen on helppoa eikä vaadi suurta osaamista. Edelleen esimerkiksi koulutuksissa melko vähän kuitenkin hyödynnetään etäyhteyksien tuomia mahdollisuuksia.

Loka- ja marraskuun aikana SeAMK järjestää yhteistyössä Maakuntakorkeakoulujen kanssa ja osana Digivaattori-hanketta pk-yrityksille tarkoitettuja koulutus- ja työpajatilaisuuksia, joihin voi osallistua etänä tai paikan päällä. Koulutusten infotilaisuus järjestettiin 9.10. Tilaisuuteen oman tarinansa digitalisaation hyödyistä lupautuivat kertomaan Lapuan Piristeel Oy, Jarte Steel Oy sekä Hakola Huonekalu Oy. Digitalisaatioon liittyviä koulutuksia järjestetään maakuntakorkeakoulujen toimipisteissä seuraavasti:

Pk-yritysten someviestintä 24.10.2018 klo 17-19 Alajärvellä

PK-yritysten etätyön työkalut 25.10.2019 klo 17-19 Kauhavalla

Office365-koulutus 31.10.2018 Alavudella klo 12.30 – 16

Pk-yritysten websivujen uudistaminen 12.11. klo 17-19 Kauhajoella

Koulutusten tarkemmat sisällöt ja ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät täältä.

Koulutuksiin voi osallistua maakuntakorkeakoulujen toimipisteissä tai etänä. Koulutusten lisäksi mukaan ilmoittautuvilla yrityksillä on mahdollisuus saada yritys- tai aihekohtaista sparrausta, konsultointia tai vertaistukea. Digitalisuus on myös Etelä-Pohjalaisten pk-yritysten kilpailuvaltti.

Koulutuksiin osallistuminen on monesti pk-yrityksille hankalaa ja mahdotontakin pitkien etäisyyksien takia. Tavoitteena onkin, että digitaalisia verkkotyökaluja hyödyntämällä mahdollisimman monelle tarjoutuu tilaisuus osallistua koulutuksiin. Ajan ja matkakustannusten säästö näkyy tuloksissa, ja verkon kautta yritys saa saman verkoston, sparrauksen ja konsultaation kuin paikan päällä osallistumalla. Nyt osallistuminen näihin koulutuksiin on helpompaa ja vaivattomampaa kuin koskaan. Koulutukset ovat maksuttomia.

Saija Råtts
lehtori
SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri